2012. január 10., kedd

"Írhartnál egy útikönyvet"

Ezt nekem már többször is mondták. Először 2010-ben, mikor hazajöttem Szöulból, vízum-ügyben. Persze már akkor írtam a naplómat, amit később a webnaplóm váltott fel. Nem tudom, tulajdonképpen egy útikönyv megírásához sokkal többet kéne utaznom. Amire jelenleg időm nincs. Sajnos. Pedig ha lenne, akkor már rég körbeutaztam volna Koreát.
Az is igaz, Koreáról jelenleg nincs magyar útikönyv. Nem egy népszerű úticél nekünk, magyaroknak. Egyszer szülinapomra kaptam egy Koreai útikönyvet angolul. Főnököm megemlítette vasárnap, hogy látott egy héber emberről egy filmet, aki beleszeretett Koreába, és írt róla egy könyvet. Meg nekem is meg kéne csinálnom ugyanezt magyarul. Bár nevettem rajta, de el is gondolkodtam. Valóban, lehet, hogy tervezek egy könyvet Koreáról, de nem útikönyv-jellegűt, száraz adatokkal. Inkább a saját élményeimet, nehézségeimet akarom leírni. Hogy hogyan alkalmazkodtam az ázsiai kulturához., mint európai ember. Egyfajta túléló-kalauz :).
Webnaplómat főleg a családom, otthoni barátaim számára írom, de számolok a Korea iránt érdeklődő emberekkel, mint potenciális olvasókkal. Tudom, sokan azt várják, írjak a k-popról, de erről nem nagyon tudok, mivel zenei ízlésemet nem változtatta meg Korea. Csak azokat tudom, amiket norebeng során szoktunk énekelni. Sőt, Korea inkább ellenkező hatást váltott ki-sokkal több európai zenét hallgatok, mint egyébként. A koreai sorozatokról, filmekről sem tudok nagyon írni, meg a színészekről sem. Ezért elnézést kérek olvasóimról.
Meg azért is, hogy nem beszélem a koreai nyelvet. Tudom, lusta dög vagyok. De mentség legyen számomra, angolt már közel anyanyelvi szinten beszélem. Bár írás esetén még van hová fejlődnöm...
A negatívumokról is kell néha írnom, mivel nem móka-kacagás itt az élet. A hetem nagy részében én a laborban ülök, és csinálom a dolgaimat. Hétvégente viszont amikor csak lehet, kiszabadulok.
Szóval tervezem, hogy írok majd Koreáról egy könyvet később. De nem útikönyvet. Persze lesz benne útleírás is, de egy itt élő, itt dologozó ember beszámolója lesz majd. Arra talán nagyobb kereslet van, és jobban el lehet érni, hogy az ember megszeresse Koreát.
Addig meg olvassátok a webnaplómat, írok, amilyen gyakran csak tudok. Ha valami érdekes, említésre méltó történik velem, lejegyzem. Köszönet jelenlegi olvasóimnak, akik követik az írásaimat! :)))

5 megjegyzés:

  1. És mi lenne, ha a kiránduló helyeidet mutatnád be? Engem pl. azok is nagyon érdekelnek. :D
    Egyébként nagyszerűnek tartom az ötletet, remélem mihamarabb sikerül véghez vinned :D

    VálaszTörlés
  2. Megint rá kellett jönnöm, hogy a Tied a kedvenc Korea-related blogom. Fighting!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen!!! :) Örülök, ha vannak Korea iránt érdeklődő emberek, akik bár otthonról, de érdeklik, hogy van az élet ott Ázsiában :))).

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet! Én biztosan elsők közt venném meg a könyvedet :))

    VálaszTörlés