2011. december 23., péntek

Karácsony előtt-Jin születésnapi összejövetele

Tegnap este már teljesen dekoncentrált voltam, kerülgetett valami nyavalya. Gondoltam, nem maradok tovább, elmegyek Jin szülinapi összejövetelére. Múlt héten ugyanis meghívott minket a szülinapjára.
Elég fárasztó hetem volt, sok meló, a koleszos tűzriadó, a honvágy mind jelen voltak. De nagyjából be tudtam fejezni, amit be akartam, a koleszba is regisztráltam következő félévre (persze hat hónapra), fizetni januárban kell. Munkatársaknak csináltam apró ajándékot, becsomagolam némi csokit, plusz egy toboz-fenyődíszt. Látszott, örülnek neki. Legalábbis több embernek fityeg ezüst-vagy épp arany toboz a monitorján, naptárján, stb. De én is kaptam egy szép jegyzetfüzetet, és cuki üdvözlőlapokat, kedves üzenetekkel. Köszönet értük!!!
Januártól lesz egy "segítőm" is, egyik Bsc-s diákunkat, Eugene-t fogom tanítgatni, majd később együtt fogunk dolgozni. Persze szorgalmi időszakban hagynom kell, hogy tanuljon, és jó jegyeket szerezzen!!
Ott hagytam abba, hogy kicsit álmosan, de elindultam Ori-hoz, ahol a buli színhelye volt, előtte vettem az ünnepeltnek némi csokit. Kicsit macera volt a kis vietnámi étterem megtalálása, mivel a papír, amire a térképet is rányomtatták, rejtélyes módon eltűnt a táskámból. Hívtam Jin-t, de utólag kiderült, rossz a mobilja. Joy-t is, de nem vette fel. De mikor már fel készültem adni a reményt, akkor megláttam a táblát, ami a keresett helyet reklámozta. Hárman már ott voltak, és nagyban ették a vietmámi tésztás levest. Jin csodás léggömb-díszeket csinált!
A vietnámi leves nekem annyira nem jött be, persze nem hangoztattam. Az étterem mellett a helyi vietnámi közösség temploma volt, a lelkész-csajjal is találkoztunk.
Jin egyik ismkerőse, aki szakács, nagyon finom csirkeszárnyat készített.
Tteok, ráadásul a kedvencem :) Mármint az a színes középen.
A lufik mellett, csoportkép.
Sajnos a nagytöbbség csak koreaiul tudott kommunikálni, de azért elmondták nekem angolul, miről beszéltek. A szülinapi torta: Jin kedvence, hozzám hasonlóan a csokitorta :). De nem volt olyan finom, mint az otthoniak... De azért szép :).
A torta közelebbről. Ugye, milyen szép??? Vajon az a figura a Diótörő rajta?
Zöldségtál, rákkal, valami hússal és tésztával a közepén.
Kihoztak előtte valami beazonosíthatlan papír-szerű izét, amiről mindent képzeltem, csak azt nem, hogy kaja. Pedig az volt... Kiderült, hogy ezt az izét ("rizspapír", így csúfolták) vízbe kell áztatni fél percre, és a fent látott zöldségeket bele kell tenni. Elképzelésem sincsen micsoda, de azért jó volt. Utána földimogyorós szószba kell mártani (nekem az tömény volt).
Jin, Joy és én, az összejövetel vége felé.
Majd búcsú, és irány haza! A kolesz felé menet havazott. Direkt lassan sétáltam, hogy kiélvezzem az első havat. Futottam is egy jót, hogy méginkább örüljek neki, és még inkább kiérdemelten próbáljam ki az új, levendulás tusfürdőmet. (nagyon szeretem a levendulát) Fehér karácsonyt Koreának, ha már otthon a magyaroknak nem lesz!!!

2 megjegyzés: