2011. december 12., hétfő

Decemberi agymenés

Hideg van, de ragyog a Napocska, és még ma telihold volt. Kísérletezem és tanulok. Csütörtökön tessék szurkolni nekem, hogy a legjobb vizsgadolgozatot írjam! XD. Ok, nem azért nem, inkább azért, hogy jól sikerüljön. Ha ez megvan, akkor a kreditjeim is megvannak-egy híján, amit a kutatással következő félévben fel tudok venni. Szóval elvileg tárgyam már nem lesz, csak kísérlet, meg írás... jobb is.
De most az kell, hogy túlessek a csütörtöki vizsgán, lehetőleg jól, aztán "csak" a meló lesz. Hétvégén viszont csak túráni akarok! Lehet, eljutok vasárnap végre Manisanra (Ganghwa-do), ez is olyan, mint Jirisan, mindig halogatom. Kilátásban van egy kis házibuli is, szerencsére a sulihoz közel. Karácsonykor Mr. Kim egy kis havas túrát szervez, szerencsére kötél nélkülit. Újévkor első hajnala meg lehet, a Keleti-tengernél fog megtalálni, Warrennel. a gyülekezetben is lesz egy karácsonyi összejövetel. A faágakat a koliszobába majd beszerzem, feldíszítve, lesz egy kis karácsonyfa is. Mint mondtam, igazi fenyőt itt nem nagyon látni, tuját meg nem akarok a szobába venni. Apró ajándék pár embernek lesz.
Ez egy béna fotó a templom előtti fényekről, teljes kivilágítás.
Most Minakshinak lett új telója, smart phone. Tudom, itt Koreában ez a menő, de elég magas a havidíja ezen kütyüknek. És én úgy vagyok, inkább legyen egy kevésbé jó telóm, de abból a pénzből inkább kirándulok, világot látok. Az otthoniakkal neten tartom a kapcsolatot, Skype, gmail, hasonlók. Mobilon csak végszükségben szoktuk egymást hívni, ha túl későn érkezem haza, vagy ha elment a net otthon. (vagy itt, a laborban, néha előfordul)
Este futottam, megállított két csaj, Bibliával, megint a God Mother-es dumával. Mondtam nem érdekel, és úgy ott hagytam őket, mint eb a sz**át, hogy finoman fogalmazzak. Bakker, de utálom őket, erőszakosak. Elállják az ember útját, szinte elgáncsolják őt, csakhogy megtéríthessék. Szinte csak úgy lehet leszerelni őket, hogy azt mondod nekik, "szállj le rólam, vazze". Mondod, hogy sietsz. Erre "Csak öt perc". Elkezdik mondani a dumát, mikor mondod, nem érdekel, akkor is erőltetik. Valami szekta, a Goggle-ben megtaláltam őket, az esett le. Első félévemben egyszer majdnem hazáig követtek, a könyvtárnál ráztam le őket. Volt, hogy vihar előtt volt, feltartottak, és jobban eláztam, mint egyébként eláztam volna. Meg hasonló. Egy link róluk, angolul. Emberek, ha Koreába mentek, akkor kerüljétek az ilyeneket, ezeket a misszionáriusokat! Bárki lehet, egy férfi, aktatáskával, vagy fiatal csajok. De általában Bibliát visznek, vagy jegyzetfüzetet. Bibliából mutatnak meg részleteket, vagy valami videót, angol felirattal. Ha azt mondják, hogy "Church of God" vagy "Heavenly Mother", vagy "God Mother", próbáljátok meg lerázni őket!

2 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon gáz szekta. Te milyen gyülekezetbe jársz? Presbiteriánus? Épp most vettem ki egy könyvet a koreai református egyház történetéről, hihetetlen, hogy magyar nyelven adtak ki erről könyvet :).

    VálaszTörlés
  2. Nem, ez elég megbízható: Good Shepherd Methodist Church. A társaság jó, nem erőszakolnak az istentiszteletre, ha akarok megyek, ha nem, lélekben ott vagyok. :). De ez a Heavenly Mother gyülekezet, ez gáz... Kerüld el őket, rázd le őket, akár bunkón is, ha esetleg Koreába jössz, és beléjük botlasz. Mindenhol ott vannak, erőszakosak. Más magyar is találkozott már velük...

    VálaszTörlés