2011. december 7., szerda

Unalom a köbön...

...holott teendő akad bőven. És cél is... Csakhát olyan jó lenne mást is csinálni. Most érzem azt, amit Thana tavaly mondott, hogy annyira ki tudja készíteni az egyhangúság az embert... Reggel bemegy a laborban, egész nap ott van, aztán csinálja a dolgát, közben kajálni is elmegy. Hát, már unalom. Gyakran az emberek hétvégén is benn vannak, meg ünnepnapokon is. Szinte elvárás. És a monotonitás gyakran nekem is az agyamra megy.
Vannak azért jó dolgok is. Pl. múlt pénteken voltam Incheonban, egy kisebb konfernecián, a poszteremet kellett bemutatni. Egyik koreai osztálytárs kocsijával mentünk hárman, késésben voltunk. Én konrétan elaludtam az úton, és állítólag ez érkezéskor is meglátszott rajtam. Nem volt sok érdeklődő, de két indiai osztálytárssal, meg egy koreai sráccal jót dumáltunk. Este az egész banda találkozott egy kis kajáldába (a csapat nagyrésze ott volt, viszont ketten a laborban lógtunk, és futva mentünk a megadott helyre, mivel hideg volt), ahol "igazi" kínai kaját ettünk. A szójalevesük és a szójás-zölséges tészta többek közt, ami említésre méltó. Ettünk még elég csípős csirkét is, amiben volt egyik kedvencem, egy zöldbabra emlékeztető izé, amit szerettem, kiderült, fokhagymaszár. Ami nekem nem jött be, az édeskés disznóhús, túl töménynek éreztem.
Az közelgő karácsony miatt már kevésbé szorongok. Lesz bulira kilátás, remélem, összejön, és jó is lesz. Azért jó tudni, hogy vannak emberek körülöttem, akikhez lehet csapódni, jól érezni magunkat velük. múlt vasárnap a templom körül az összes bokor ki volt világítva karácsonyi égővel. Szép volt nagyon. Az előtérben meg a műfenyő mögött mikulásvirágok díszelegtek. Nincs meg az a karácsonyi hangulat, ami otthon ilyenkor rám szokott mindig decemberben jönni, még a vizsgák ellenére is. De nem lesz olyan rossz, semmi sincs veszve. Őszintén remélem.
Enenk ellenére elképzelni jó, amikor karácsony előtt, egy sikeres korai vizsga után milyen jó volt még utolsó ajándékok után nézni. Annyira jó volt, hazamenni a vizsga után. Anyu, Apu, hiányoztok!!!

10 megjegyzés:

  1. Az ember otthona az, ahol a gyökerekből kisarjadt, ahol felnőtt - hiába kerül a világ legcsodálatosabb helyére, valójában mindig oda fog tartozni, ahol a tudata kialakult. Még akkor is, ha esetleg soha nem tér oda vissza - képzeletében az a világ mindig úgy él majd, mint akkor régen.

    Írj haszontalan és zavaros verseket. Az majd feldob egy kicsit. :)

    VálaszTörlés
  2. Mint Te XD? Vannak vicces irományaid egyébként :). Hát, mondasz valamit a hovatartozással. Sokan érezhetik ezt szerintem.. :)Ennek ellenére, ha esélyem van rá, örömmel megyek haza, de jelenleg két hazám van, Magyarország és Korea. Nem értem. Az ember, aki otthon van, gyakran elvágyódik. Akinek meg sikerül kijutnia, az néha hazavágyódik. Fel kéne találni a teleportáló állomást XD. Jól jönne néha. XD

    VálaszTörlés
  3. Évi, figyelj, nincs kedved velem közösen valami ismeretterjesztő cikket írni Koreáról? Sok szép fényképed van, én szélsőséges módon ráérek írni, tehát annak terhe bőven reám hárulhatna. Hm? És ez neked is valami kis változatosságot jelentene a sok mikrobi után.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos erre most nincs időm :(. Viszont később, ha hazajövök, előfordulhat, hogy írni fogok valami érdekeset róla :) :).

    VálaszTörlés
  5. Érdemes lesz, mert a Korea iránti érdeklődés erőteljesen fokozódik az országban.

    VálaszTörlés
  6. Azt meghiszem :). Egyelőre csak erre a kis webnaplóra jut időm :(. Tulajdonképpen írásaim családomnak, otthoni haverjaimnak szólnak, de számolok a Korea iránt érdeklődő emberekkel is, mint potenciális olvasókkal :).

    VálaszTörlés
  7. Számolj is! :) 3 napja azon gondolkozom, hogy elviszi-e a mézeskalácsot a posta hozzád... Pedig sosem találkoztunk. Elviszi?:)

    VálaszTörlés
  8. Ez aranyos :). Szerintem van esély rá :). Bár tavaly egyik barátnőm küldött egy képeslapot otthonról, karácsony előtt. Január elején jött meg :). Mindegy, nagyon-nagyon örültem neki.:)

    VálaszTörlés
  9. Évi, az emailemre küldj egy címet kérlek :)
    Köszönöm :) és egy kalappal a vizsgára!

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm szépen! Igyekszem is, hogy sikerüljön!
    Igazán nem kéne, főleg így ismeretlenben... Sajnios az email-címedet nem tudom megnézni :(.

    VálaszTörlés