2011. november 19., szombat

Kínai délután

Egy kínai pár készül házasodni, a srác osztálytársam, a csaj is a BioNano-ban dolgozik.Mennek vissza télen Kínába, ott lesz a szertarás. Ez alkalom ürügyén ma este egy kínai délutánt rendezett a gyülekezetünk, az egyetem kínai diákjainak közreműködésével. Yunho, a lelkészünk jött értünk három előtt egy templomi kisbusszal, és vitt az esemény színhelyére. 13 ember ült a járműben, "sok jó ember kis helyen is elfér" stílusban. Amikor megérkeztünk, a kínai diákok már nagyban főztek, aprítottak. Én is beszálltam segíteni, rám ragadt a vidámságuk, és a lelkesség, amivel dolgoztak. Nagyon aranyosak voltak, bár több kínaival jóban vagyok, de nem a többséggel nincs annyira közvetlen kapcsolatom.
A termet is szépen feldíszítették, ami főleg Jin érdeme volt. Léggömbök, művészien kialakítva :). Gyermeki énem még mindig szereti a léggömböket, tudom, javíthatatlan vagyok :).
A kínaiak ezerrel főznek :) Élveztem az aprítást, még a számomra szokatlen dolgokét is.
Én is élveztem a munkába való bekapcsolódást. Asszem, lótusz... Én aprítottam!!!!!Első fogások. Gőzölt zsemle gyúrás!!!!Totál ledöbbentem, mikor egyik csaj a sűlő csirkébe kólát tett! Olvastam róla, de röhogtem az egészen.És most élőben látom. Hát annyira rémes nem is lett :). Kissé bizarr :S. Pár gyerek is volt, próbáltam hajtogatni nekik (sikertelenül, az sosem ment) de a rajzoltam is, és az sikert aratott körükben! :)
Connie kínai ruhában :)
"Na mi lesz ? Együnk má'?" XD Jól néznek ki legtöbben, szép színes dolgok XD. Erre mondaná Thana, a színek öszhatása nagyon szép. Ezáltal érdemes megkóstolni a kajákat. Vagy épp ellenkezője is megállapítható: olyan szépen mutatnak, hogy nem is szabad hozzájuk nyúlni... Annaj meg mi értelme?
Chen Lu mesélt kicsit a kínai kultráról, kajákról, ünnepekről, dekorációkról. Érdekes dolgokat mondott. Ezután mandu gyúrását mutatták meg nekünk. A manduról már meséltem, a koreai kajákat bemutató fejezetben. Hús és zöldhagyma keverékét töltöttük bele, enyémek elég bénán sikerültek, de azért belejöttem. A chseok-os tteok-jaimnál jobban sikerültek, de még van mit fejlődnöm. Hiába, nem vagyok olasz, aki raviolit tudja gyúrni. Orosz sem, hogy a pelmegyit el tudjam készíteni XD.
Aztán kezdődött az "ereszd el a hajam", mindeki azt kóstolt meg, ami szimpi volt. A fafülegomba, tofuból készült tészta, az a zöldbab szerű izé pl. nekem szimpi volt. :). De itt látszik, mindenki jó étvággyal tömi a majmot.
A gyerekek és a gőzölt zsemle. A jobb szélső kislány nagyon aranyos volt, felkaptam, cipletem kicsit, élvezte. Ölembe is egész sokáig ült. Ilyenkor elfog a vágy: szeretnék gyereket :). De most nem lehet :(. Húr nélküli gitár XD
..és végezetül egy csoportkép. Gyümölccsel és kekszel megpakolva indultunk haza, csapódtam pár kínaihoz, egy darabig együtt mentünk. Nem volt közel a suli, de kellett a kis séta, hogy ne feküdje meg a gyomrom a kaja.
Bizonyíték arra, hogy a léggömbök nemcsak nekem tetszenek. Talán az ilyenből nem lehet kinőni soha??? Lehűlt az idő, nagyon hirtelen, fúj a szél, talán, hogy lefújja a maradék falavelet? Az utca mentén platánfák álltak, nem is emlékszem, hogy a platánoknak ekkorára megnő a levelük! Mivel tényleg, egy ember teljes arcát eltakaró álarcot lehetne belőlük csinálni. Jól éreztem magam ma este. Futás közben azonban leesett, hogy valami furcsaságot is lenyeltem ma este... Ráharaptam egy csillagánizsra, amivel egyik húst ízesítették, és az egészet lenyeltem! :S. Fura ízhatás, az ánizs inkább sütibe való. Illetve a Kofola (szlovák ánizsos "kóla", annyira nem rossz) nevű lötyibe XD.

Köszönet a gyülekezetnek az esemény megszervezését, illetve a kínai diákoknak azt a nagy főzést-sütést, amit lenyomtak, és igyekeztek rekonstruálni konyhájukat, főzési kulturájukat! Köszönet ezen kívül a másik templomnak, hogy helyet biztosítottak az esemény lebonyolításában. Jin-nek és társainak a csodás dekoráció összeállításában. Chen Lu-nak az érdekes előadásért. És nem utolsó sorban mindenkinek, aki eljött, és részt vett ezen eseményen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése