2011. november 10., csütörtök

11. 11. 11.

Most van 2011. 11. 11.-e. Azaz Peppero Day, amiről tavaly már meséltem. Egy hosszúkás, általában csokis ropinak(빼빼로) csináltak egy ünnepet, mivel úgy néz ki, mint egy 1-es. Olyan helyi Valentin Nap. Olyasmit is hallottam, hogy azért 11. 11. mert a fiúnak és a lánynak is 2 -2 lába van normál esetben. De most három darab 11-es van :D. Ez valami szerelmi háromszöget jelent? Rendben, nem fokozom :). Szerintem az egész Peppero Day egy üzleti fogás, hogy jobban vegyék ezt a ropit. Mintha mi csinálnánk a Nógrádi Ropogós néven árult sóspálcának (hiányzik a sós ropi) egy napot. Rendben, nem fokozom. Koreában sok Valentin-nap szerű esemény van: Február 14 -Valentin nap, Március 14-Fehér Nap, de még áprilist leszámítva (fekete nap) minden hónapban (14én) van valami hasonló, ami főleg a különböző vállalkozásoknak szokott kedvezni. Üzleti fogás, a párkapcsolatra épülve kihasználva.
Este elmegyek bulizni én is egy kicsit. Úgyis téli cipőt kell néznem a tönkrement lábbelim helyett. Nagy kihívás, bár magasságiom miatt nem nagy a lábam. Bakker, a koreai lányoknak ilyen magassággal és alkattal, mint nekem, olyan kicsi lábuk van :(.

2 megjegyzés:

  1. Boldog Peppero day-t!:)Nekem a zöld dobozos a kedvencem!Itthon is lehet kapni de az nincs olyan finom mint a koreai.Megfogadtam ha megint megyek Koreába egy bőröndnyi zöld dobozos pepperót hozok haza!:)

    VálaszTörlés
  2. Pont ma kóstoltam meg:). Nekem is bejött. Van epres is, azt még nem tudtam, de majd legközelebb :).

    VálaszTörlés