2011. november 29., kedd

Most is komor nap...

Esik az eső, vettem észre, amikor kiléptem a kolesz ajtaján. Durcásan mentem vissza az épületbe. Napok óta nem láttam a Napot... :(. Lassan egy hete. Unom ezt a szomorú időt, ráadásul az a nyákos-nyirkos idő, mikor hidegnek érezzük a levegőt. Ami ellen nem lehet felöltözni. Esküszöm, ilyenkor inkább költöznék a sivatagba, ott legalább jó idő van. Nyári fülledt időben meg inkább az Északi-sarkra vágyódom.
Legyen már vége ennek a komor időszaknak. Nem baj, ha hideg, csak már ne essen. Legalábbis az eső. Havat akarok!!!!
A mai napomat csak egy apróság doba fel. Elmentem gyümölcsöt venni. Egy kis játéknyerő automata teli volt plüss "Angry Bird" madárral. Ez az Angry Birds játék manapság nagyon menő, egyszer nekem is volt alkalmam kipróbálni. Annyit tesz, hogy madarakat kell beültetni csúzliba, és le kell rombolni vele építményeket, amikben disznók vannak.
És plüss játékként is kaphatóak. Tettem be egy dollárt az automatába, próba-szerencse. Nyertem két piros madarat XD. Nem tudom, miért, nem szoktam ilyent csinálni. Talán untam a szürkeséget, és egy kis színt akartam vinni az unalmas hétköznapba. Minakshi azt hitte róluk, halak. Végülis hasonló XD.

6 megjegyzés:

  1. Látod, látod, nem hoztál nekem datolyaszilva magokat. Pedig titkon reméltem, hogy tudok ültetni.

    Most kénytelen voltam mirabolán szilvát ültetni.

    VálaszTörlés
  2. Mirabolán szilva??? Az mi??? :))) DE szerintme otthon is lehet khakiszilva-palántát venni, azt hallottam, megél nálunk :).

    VálaszTörlés
  3. Tudod, az az apró vadszilva. Alanyként használják a gyümölcsfák szaporítása során. Sok lé, kevés gyümölcshús, magas savtartalom, stb.

    VálaszTörlés
  4. Szóval a felturbózott kökény XD,a ringló előtti-körüli kombináció. Erről jut eszembe: Nekünk nőtt egy kis szilvafánk. (ráadásul a vízaknában, egy mag beleesett, és kihajtott) Kitelepítettük a kerütnk végébe. (megjegyzem, ami már a "határban van", kertünk mögött szántóföldek találhatóak). Meglepva tapasztaltuk, hogy mikor termést hozott, akkor a szilva helyett ringló-szerű (amúgy nagyon kellemes ízű) termést hozott. Talán visszavadult, nem tudom, Szüleim szerint ez történhetett. (A szilvafáink nemesített szilvák)

    VálaszTörlés
  5. Nohát, ő a mirabolán. Irtó finom íze van, csak a konzerválás során problémát jelent a nagyon magas víztartalom. Ennek ellenére örülnék ha teremne. Bizonyára sikerül majd megoldani az érelmes eredménnyel járó konzerválását is, pl. szörp formájában.

    Az is lehet, hogy valami sarjhajtásként nőtt oda az a kis bébi mirabolán. Én pl. egy ilyen sarjadékkal próbálkozom most.

    VálaszTörlés
  6. Nem a kis szilva(ringló)fa magról nőtt. abba 100%ig biztosak vagyunk :))).Bár a mi visszavadult szilvánknak jelentős gyümölcshúsa van XD!
    Fagyasztással is el lehet tenni! XD

    VálaszTörlés