2011. november 23., szerda

추위, avagy szét lehet fagyni!!! Plusz egy régi bakim a mosókonyhában

Hát igen, böszme hideg... Momentán szét lehet fagyni. Utálom, hogy Koreában ilyen hirtelen, szinte varázsütésre változik az időjárás. Nem lehet akklimatizálódni. Bár néha nálunk is előfordulnak ilyen ufgrálások. De itt az van, hogy szombaton plusz 10 fok, vasárnap már -2-3 fok. Egyre többen járnak pufikabátba. Én személy szerint utálom, nem érzem jól magam benne. Persze a csajok harisnya-rövidgaty-kombója még megvan ilyenkor is. (még mindig röhögök, mikor tavaly télen tökre kiakadtam többek közt a szobatársaimon emiatt) Március végéig lőttek a szoknyának nálam, nagyon úgy néz ki. :P
Ez pl. remekül kifejezi, mit érzek, ha harisnyás-szoknyás (sortos) kiscsajokat látok januárban.
Szerintetek normális, ha az ember télen a nyarat, nyáron a telet kívánja vissza? Mikor januárban, főleg, ha rossz a laborban a fűtés, az ember elképzeli, hogy milyen jó nyáron egy szál trikóban mászkálni, néha strandolni, stb? Vagy, mikor júliusban, a legnyagyobb monszun idején hógolyókkal álmodik? Hogy milyen jó sétálni télen az erdőben? Igen, Warren, nagyon jó dolog az :).

Mino most hozzájutott a legújabb menő iPhone-hoz XD. Örült neki, mint kismajom a farkának. Azaz, mint kisgyerek, aki megkapott egy olyan játékot, amire régóta fente a fogát XD. Egész nap az új kütyüvel szórakoztak a srácok XD.
Beszereztem egy újabb üveg ivóecetet, ezúttal gránátalmásat. Iszonyat jó :))). Járt mellé egy kis üveg erdei gyümölcsös is, amit jelenleg tea ízesítésére használok. Elnyomja azt a kesernyés ízt, tehát mintha gyümölcsteát innék. Egészségesebb, mint a granulátumból készült instant tea így. Mivel egyelőre gyümölcsteát csak ilyen formában láttam.

Tegnap, esti mosás kapcsán eszembe jutott egy régebbi "baklövésem". Otthon nem használunk a szárítógépet, a pesti koleszban sem volt. Ott két mosógép volt az egész koleszra összvissz (kb. 200 fő). Az, hogy szárítógép a koleszba, otthon ritka, mint a fehét holló, bár ki tudja? Itt minden szinten van mosókonyha, külön a fúk-lányok estén. Igaz, mint modtam, a mostani kolim nagyobb. Szóval láttam, hogy van két masina (van, ahol három, de nem a mi emeletünkön) a mosókonyhában. Egyszer foglalt volt a mosógép, és gondoltam, szabad a másik. Megcsináltam, ahogy rendje-módja szerint kell. Kivettem a cuccaimat: "De melegek". És még a kosz sem jött ki belőlük! Megnéztem a masinát: DRYER!!!!! Basszuskulcs, ez a szárító! Moshattam újra. Komoly baja nem lett a cuccaimnak, hálisten. Most már csak röhögök az egészen. Szóval ez volt az én nagy szívásom, kezdő külföldi kollégistaként. :))))
Szárítót nem szívesen használok, inkább hagyom, hogy cuccaim természetes módon száradjanak meg. Csak akkor, ha készülök haza, vagy több napra elmegyek a koliból, és nincs idő erre. Persze inkább "kivasalja" a szerkezet a tollazatot, nem gyűri meg.
Hát, megmondtam. A karácsonyi dekorációk kezdenek teret hódítani, most lekaptam a menzán kiállított műfenyőt. Műfenyőt sosem fogok venni, mégha saját lakásom lesz, akkor sem. Megfogadtam, nem szeretem őket annyira. Inkább egy szép, gyökeres fenyő, azt is föl lehet használni több évig. De egy biztos: Tavaly ez kimaradt. Idén lehet, teszek valamai kisebb karácsonyi dekorációt a szobánkba!
Kilátásban van egy-két házibuli, a karácsonyi összejövetel. Lehet, megajándékozom magam egy Busan-ba (vegy érdekesebb helyre) való úttal, ha szervez valaki. Próbálok pozitív lenni, vidám dolgokról írni, de otthon megint történt egy haláleset :(. A mostani is nagyon hirtelen jött. :(. Annyira rossz néha, hogy hallom, de nem tudok tenni semmit. Hogy nem tudom személyesen elmondani, mennyire sajnálom. Nem családtag, vagy rokon, de akkor is. Isten nyugasztalja!
Itt a távolban folyamatosan aggódik az ember a szerettei miatt. Ha a legkisebb, legártalmatlanabb betegség megtörténik, akkor ott a para. Emlékszem, nyári hazautam előtt is történt egy ilyen eset, akkor is halálra aggódtam magam, de nem lett komoly baj. Megkönnyebbültem, mikor kiderült, minden rendben. Lehet, hogy ez mások is így vannak. Azatz tuti. Többek közt Thana, akinek ott van Sangeetha és a kicsi, mindketten Indiában. Nagyon édes a kislány, láttam képeken, bár minden pár hónapos bébi aranyos a nagy szemeivel, kinövő hajával. Egyszer mondtam neki, hogy mire legközelebb hazajut, a pici már tudni fog járni! Őszintén sajnálom, hogy nem láthatja a kislánya fejlődését.
Szépen ragyog a Nap. Ilyenkor annyira szeretnék inkább kirándulni, mint laborba ülni. De sebaj, majd hétvégén!!!

10 megjegyzés:

  1. Itt, Ulánbátorban jelenleg -19 fok van (délelőtt fél tizenegy), mostanában nappal sem megy sokkal -10 fölé és éjjel a -30-at is közelíti. A -3 elérhetetlen, nyári melegnek tűnik :P

    VálaszTörlés
  2. Januárban Koreában is hasonló :S. Februárban a -5 is langymeleg, erről már írtam egyszer viccesen XD. De tudom, a sivataghoz képes, ami itt van, nudli :S.

    VálaszTörlés
  3. Majd kifaggatom a koreai kolitársakat, hogy ők hogy élik meg, de azt már tudom, hogy januárra visszamenekülnek majd Koreába :D

    VálaszTörlés
  4. Hát, az itteni koreaiaik is elég sokat panaszkodnak a hidegre XD. Engem pl. nem szándékozik eltántorítani az napi futásomtól- talán mivel egy karnyújtásnyira van a futópálya a kolitól... De ha az indiai osztálytársaim már szétfagynak most XD.

    VálaszTörlés
  5. Na ja, én is felülvizsgáltam már a hidegben sportolásról vallott nézeteimet, mert a síelés az oké -10 fok alatt, de kirándulni vagy bringázni eddig nem nagyon szerettem volna ilyen időben :D

    VálaszTörlés
  6. Jogos :D. Felöltözve én a legnagyobb hidegbe is el merek menni futni, de az úgy néz ki, hogy dupla zokni, három réteg pulcsi, vasrtag sapi, vastag harisnya a melegítő alatt, stb...

    VálaszTörlés
  7. Meg aztán ha mozogsz, akkor nem is olyan hideg az a hideg, csak a lélegzetvételre kell figyelni :)

    VálaszTörlés
  8. Azt már megtanultam :). 13-14 éves korom óta futok, mozgok :).

    VálaszTörlés