2011. november 10., csütörtök

Helyzet

-És novemberhez illő idő kezd lenni
-Szegény indiaiak már fáznak, van, aki náthás. Van akinek a tél kínszenvedés, van akinek a nyár. Nekem az utóbbi.
-Én viszonylag jól érzem magam, ebben az időben lehet igazán futni, bár néha ráz a hideg.
-Koliban jó meleg van, nem tudom, a fűtés miatt, vagy csak benn tartja-e az épület a meleget.
-Lehullottak a levelek, sok helyen hiányoznak. Sajnos, most a fák jó sokáig csontvázak lesznek. Néha én is úgy aludnék téli álmot. Cserélnék pár napra egy mókussal, sünivel, vagy akármilyen állattal, aki télen alszik. Folyamatosan gereblyézik őket.
Tudom, Apu, ez nagyon igaz :)))-Csöpörög az eső néha, de az ősz révén gyakran elfelejtem az esernyőt. Szerencsére csak szemerkél az eső.
- Koleszban megvolt a midterm utáni roomcheck, az ellenőrző diákok szerint jól voltunk :)
-Még mindig idegesít akoreaiaik hanglejtése: amiről bezséltem, hogy felviszik a hangsúlyt a mondat végén, és elnyújtják a mondat végét. És gyakran hangosak. Hogy a túróban hiszik azt, hogy ez így menő??? Szerintem tök irritáló!
-Próbálok egészségesen enni, de előfordul a bűnbeesés, amiért megvan a lelkifurdalás is, de azért igyekszem. Próbálnom kéne azt, hogy elképzelem, hogy egy dagadt disznó leszek, ha megeszem azt, amivel szemezek. Vagy azt kéne, hogy ha mégis megeszem: "lelkileg jót tett, de vigyázni fogok a továbbiakban". 2-3 kilót jó lenne leadni.
- Kicsit álmosan ébredek, mintha nem pihentem volna eleget, de reggel 6kor mindig kidob az ágy. Nem értem, mitől van, talán a nappalok rövidülnek? Hét előtt, mikor kimegyek futni, még sötét van, hét körül kezd világosodni.
-Otthon megint 8 órával vannak hátrébb. Két hete kezdődött a téli időszámítás. Január-februárban hogy szoktam utálni, egyetemista korom előtt, mikor sötétben mentem a buszhoz, és hosszabb napjaimon majdnem sötétben értem haza :(. (aztán már mindegy volt, mikor Pestre kerültem) Ez az ábra remekül összefoglalja, gimiben miért nem szerettük a téli időszámítást :P.-Közeleg a tél. Valaha, nem tudom, most érvényben van-e, de kitettük első hó alkalmával a madáretetőket némi napraforgómaggal, és Apuval néha figyelgettük a madarakat. Több madárfaj megfordult az etetőnkön, Apuval gyakran távcsővel és fényképezőgéppel szoktuk csodálni őket. Ha jött egy szebb madárfaj, (pl. harkály, vörösbegy, tengelic, rigó) annak nagyon szoktam/szoktunk örülni.

2 megjegyzés:

  1. Szerinted a koreaiak hanglejtése szándékos? Úgy értem, egyértelműen vannak, akik normál hanglejtéssel beszélnek, míg mások ezzel a nyújtással? Ez nem valami "női hanglejtés"? Vagy pasik is így csinálják? (Szoktam hallani filmekben, de nem túl vészes.)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom. Angolul-már aki tud, hálisten azért vannak olyanok is, akik jól beszélnek -tök normálisan beszélnek. Ne is mondd, a pasik is csinálják... Eléggé... úgymond... nem pasiknak illő. Csajoknál rosszabb, ha magas a hangjuk. . Lehet sokaknak jól hangzik, de egész nap ezt hallani, néha bosszantó :S. Ennek ellenére mindig tetszik nekik, ha meg tudok szólalni, mégha pár szót is.

    VálaszTörlés