2011. május 1., vasárnap

Kis éji zene

Éjszakánként a sportpálya , és a kolesz környéke sokkal hangosabb. Nem azért, mert a koleszban megvadultak az emberek, és áttértek az "éjjel bulizunk, nappal alszunk életmódra", ugyanolyan csendesek, mint eddig. Az sem teljesen valós magyarázat, hogy az idő felmelegedésével egy a diákok kedvet kapnak a sportoláshoz, bár este is sokkal népesebb, mint két hónapja. Tudni kell, hogy a pálya körül vannak "vizes árkok", persze lezárva ráccsal. És ezen árkok lakói szoktak május körül nagy zajt csapni, mivel itt a tavasz, itt a szaporodási időszak.
Emlékszem, az elvarázsolt hercegek brekegése már otthon is feltűnt. Ugyanis közel van a vízpart, ami Szigetközben nem is csoda. Épp friss vizet vittem Bobinak, mikor felfigyeltem ezen furcsa zajra. És most a szobámból is hallom a brekiket! Nagyon szeretem a természet hangjait, az esti órákban a békák hangját. Akárcsak reggel madárdalt hallgatni futás közben. Ezért is imádok természetközelben lakni :))).


Honvágy elég gyakran elkap manapság, pedig pont most nem kéne. Hiszen több, mint nyolc hónapja nem voltam otthon. Tudom, nyugtat, hogy 10 hét és irány Európa:). De néha jó lenne, pár napot otthon tölteni. Remélem, addig sikerülnek még a dolgaim.
Csak egy hónap múlva már légkondi is kelleni fog. Szerencsére szobatársaimmal csak 1-1 órára szoktuk bekapcsolni, nem megy állandóan. De nem felejtettem el, milyen érzés kimenni a lehűtött szobából, és hiába a zuhany, az ember egyből leizzad... És így bemenni a laborba, ami általában szintén le van hűtve 20 fokra. (kinn 35 fokok) Ezt utálom a nyárban :S.
És két dologért is szurkolok, média ügyben: Hogy legyen már vége a Való Világ nevű szörnyűségnek, a másik meg a két hét múlva rendezendő Eurovízió!! Remélem, megálljuk a helyünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése