2011. május 15., vasárnap

Hol van a füled Európa?

Követtem az eseményeket. Imádták a magyar dalt, mégis s pontozáson nagyon lehúzták. Első 10re számoltam, sőt, még azt is megreszkíroztam, hogy első ötben benne leszünk. De nem... A pontozásnál totál lehúzták, és elég igazságtalannak tartom. Komolyan, a görög dal semmit sem ért, Moldovát sem juttattam volna idén tovább, elég lepra számot vittek. Finnországról nem is beszélve. Szóval emiatt dühös vagyok. Sok jó nem került be. Törökország, Bulgária, Lengyelország például nem lett döntős. Tuti volt benne valami politika, diplomácia, értetlenül állok előtte, mint sok magyar. Azerbajdzsán pl. nem rossz, aki végül nyert, de szerintem más jobban megérdemelhette volna a győzelmet. Hol van a füle Európának, hogy a rossz dalokat tovább juttatja az Eurovízión, a jókat kiejti az elődöntőn? Csalódtam benned Európa, elég kifacsart a zenei ízlésed. Vagy a diplomácia zsírdugója tompítja a hallásodat?Tudom, ez csak egy "barátságos mérkőzés", de akkor is, nem hiszem, hogy túl igazságos. Sok országnál benn volt a szubjektivitás, a magyarokkal szembeni elfogultság... Nem az országra, politiikára, politikusra kéne szavazni, hanem a zenére! Ez lenne a legjobb, titokban maradni az Eurovízióig hogy ki indul. Aztán előadók fellépnek, megint nem mondani, honnan van, és csak a szavazás után hozni nyílvánosságra, melyik ország előadója. Akkor kicsit átalakulna a sorrend, mivel csak a zenét néznék :)!
Mindenesetre Wolf Kati sokkal jobb helyezést érdemelt volna! Gratulálok neki! És Európának is "gratulálok", az "igazságos" döntésért. Hol van a fületek?-kérdezem, mint a Megasztár1ben Pélyi Barna.

Eléggé elszomorított. Történt pár rossz dolog. Pl. a laborgépem végleg felmondta a szolgálatot, és nehezen helyezték újra üzembe. Volt egy olyan konfliktus, aminek nem kellett volna lennie. Nincs főgonosz a szituban, az tény. Részletekről nem beszélek. Elég sokszor esett az eső, bár ez kisebbik gond. Egyetemi fesztivál volt, mindig zaj, és aludni sem tudtam rendesen. Remélem, most már egyenesbe jönnek a dolgok, és nyugodtan tudok majd kutatni. Elég volt a rosszból...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése