2011. május 8., vasárnap

Insadong és Lotus Latern Festival

Egy nem túl jól sikerült túra után -lehet, hogy én sem voltam a legjobb passzban, de mindegy - elbúcsúztam a többiektől, akik coffe shopba akartak menni. Nekem ehhez semmi kedvem nem volt, tehát gondoltam, elmegyek egyedül is a Jogyesához, meg megnézem a felvonulást. Sosem láttam, igaz, még lesz esélyem, de ha már Koreában vagyok, akkor már szeretném ezt nézni!
A Jogyesa előtt javában folyt a lampionok gyártása, én is csináltam egy sárga lámpást. A tavalyi rózsaszínt elajándékoztam, és kellett az utánpótlás :D!
A Jogyesa jelenleg így néz ki. Hát nem gyönyörű? Annyira szépek ezek a színes lampionok!

A templomban tánc-és énekbemutató volt, de már annyira vártam az felvonulást, hogy addig gondoltam, sétálok egyet Insadongon. Lámpásommal a kezemben járkáltam a rég nem látott utcán, és felmerült bennem az a gondolat, milyen ajándékot vegyek az otthoniaknak. Augusztus óta egy csomó ünnep volt, karácsonyi, szülinapi ajándékokat pótolni kell majd! Van még időm. Van, akinél kapásból van ötletem, minek örülne, de van, akinél tanácstalan vagyok. Tavaly is ilyenkor kezdtem el gondolkodni... Regneteg szép kézműves dolgot árulnak, kapásból el tudnék költeni itt egy vagyont. Hatalmas forgatag van itt. Szeretem az efféle , emlékszem, Moszkvában az Arbatot, vagy a prágai sétálóutcát mennyire élveztem. Insadong hétvégente le van zárva, csak a gyalogosoké. Mindenhol kirakodóvásár, az árusok lelkesen reklámozzák a portékáikat. Majd részletesebben írok róla.
A Jogyesához jókor értem vissza, mivel a felvonulók már gyülekeztek. Annyira szép volt az egész, a dobosok játéka, a táncok, a felvonulás, egy adrenalin-löketnek éreztem az egész ceremóniát!
Elindultak, és Insadongon mentek végig, rengetegen táncra perdültek. Én is élveztem, egy nő átadott egy varázspálca- nyalókát!
Sárkáány!!!! A legnagyobb attrakció ez volt
Fények a sötétben:

Szóval feldobta ez a felvonulás a napomat! További fotók is várhatóak majd később! Óriási élmény volt, bánom, hogy tavaly kihagytam. :))) Hazafelé a metrón két ajuma megkérdezte, én csináltam-e a lámpást, amin a virágszirmokat igazgattam. Egy másik nő mondta nekem angolul, hogy ezt akarják. Mondtam, igen. Kérdezték, hogy valami hasonló a vallásom? Mondtam, nem, keresztény vagyok, de tetszik a buddhista kultúra is. Ami igaz is,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése