2011. május 23., hétfő

Csak úgy...

Ezek vagyunk mi, ha foghíjasan is :). Csoportkép kellett a főnöknek valami munkájához, és emiatt pózolunk.
A srácokat nézve eszembe jutott, hogy már másfél éve boldogítom őket. Tényleg, már annyira régóta vagyok itt, furcsa érzés. Hisz tavaly ilyenkor is együtt járkáltunk a menzára, akkor is pálcikával ettem, akkor is szoknyában flangáltam már ilyenkor... És ekkor már izgultam a vizsgák, év végi prezik miatt, meg a meló miatt is. Ugyanúgy, mint most.Bár most még a tavalyinál is jobban, hiszen van pár ok rá:).
És akkor történt, hogy a srácok irigykedtek rám, hogy tudok úszni :D. Nem akarom lejáratni őket, de bevalloták, hogy ők nem. Bevallom, mikor én gyerek voltam, cikinek számított, ha valaki nem tud úszni, 10 éves kora előtt a legtöbben már tudtunk. Még mindig nevetek azon, mikor lekerült rólam az úszómellény kisiskolásként, és elkezdtem nem félni a víztől, és sikerüült!!!! Itt egyébként nem jellemző annyira az úszás tudása a pletykák szerint.
Néha nagyon bírom őket, néha azonban falra tudnék mászni tőlük. Ennek ellenére szeretek itt, bár a kulturális-nyelvi különbségek még mindig adnak okot némi aggodalomra...
Közeleg a vizsgaidőszak, hamarosan el is kezdek tanulni. Szeretném, ha jól sikerülnének a vizsgáim, és nem csúfítanám el az előzőt. De a pénteki vizsgától nagyon félek, mivel a midterm elmaradt, és az egész éves anyagot fogják számon kérni. Ráadásul meséltem, milyen ramaty, hogy beterelik a 20 diákot a kis helyre, ahol a mikroszkóp van... Mindenki fecseg a saját nyelvén, és a tanár magyaráz(ni akar), de ilyen "tréning" egyáltalán nem hasznos, nem ér semmit...
Kaptam nemrég egy meghívást esküvőre, június közepe felé lesz. A gyülekezetben van egy ukrán csaj, aki egy koreai sráchoz készül hozzámenni. Hajlok az felé, hogy megnézem, ugyanis ilyent még nem láttam. Nem tudom, koreai, vagy nyugati esküvőről lesz-e szó...
Szóval ez van most. Ideges vagyok, annyi minden miatt, próbálok pozitív lenni, de nem mindig megy. Már 9 hónapja nem voltam otthon :(. Igaz, hamarosan repülök, de még addig annyi minden van! Igenis, ki fogom bírni, tudom, nem zökkenőmentes, de végig csinálom:).

3 megjegyzés:

  1. Úszni errefelé is illett tudni. :)
    Élmény lehet egy koreai esküvőn részt venni. Nyugati esetén is, de koreai szertartással főként.
    Minden nehézség ellenére drukkolok a vizsgákhoz!

    VálaszTörlés
  2. Nagy kalappal a vizsgákhoz!Drukk ezerrel!:)
    Két hétig egy időzónába voltam veled.:)Ha megint arra járok, ha lenne kedved esetleg összefuthatnánk...:)

    VálaszTörlés
  3. Köszi a bíztatást!!!!
    @mariann: Jól érezted magad kinn? Persze lehet, hiszen olyan ritkán találkozom magyarokkal, bár nem paanszkodhatom, hisz március15én összehozták a társaságot, és október23án is össze fogják elvileg. :).
    @Merry: én is kíváncsi vagyok rá, mégha nem is lesz tradícionális, akkor is. Egy kedves ismerősöm megy férjhez, koreai a vőlegény. Mindenesetre örültem a meghívásnqak:)

    VálaszTörlés