2011. augusztus 31., szerda

Nyúlkaja

Hiányoztak a nyers zöldségek. Nem mondom, hogy egészségtelenül ettem eddig is (bár azért becsúszott egy-egy nem túl hasznos dolog), de egy kirándulás alkalmával, mikor megkínáltak répával, eldöntöttem: mostantól ez lesz a nasim! XD. Vasárnap fel is tankoltam répával és uborkával. Igaz, főleg a répát, de pusztítom a zöldségeimet! XD.
Mino tegnap meg is jegyezte ezt, hogy milyen egészséges dolgokat eszem. Mondtam, tanácsolták, egyek több rostot. De még valami: Én szeretem a nyers zöldségeket. A répát, karalábét, uborkát, káposztát, paradicsomot. Többek közt. Otthon könnyen hozzájutottam az ilyenekhez, mivel falusi gyerek vagyok. Hozzászoktam ahhoz, hogy kertből hozzuk a gyümölcsöt, zöldséget, néha hiányzik ez. Tudom, nyúlkajának nevezik az "okosok", de akkor én vagyok a nyúl XD! Nem fogyis célja van ennek, csak egyszerűen szeretem a répát- és társait.

De azért a tengeri herkentyűk sem maradnak ki: Hétvégén megkóstoltam a sült polipot Itaewonon! :) (persze street food-utcai kaja). Néha megéri, még ha rágós is, mivel megfizethető! Faszénen sütötték, nagyon bejött! Persze az ilyen dolog viszonylagos. Van aki szereti, van olyan ember is, akit vallatni lehetne vele! DE ha valaki nem idegenkedik az ilyentől, akkor érdemes kipróbálni! :) Szöulban párszor ettem utcai árustól vett kaját, szerintem megbízhatóak, forgalmasabb helyeken nyugodtan meg lehet kóstolni. Eddig egyszer sem lettem rosszul tőlük. (bár múlt hétvégén megvettem életem legrosszabb tteok-ját...:( )

3 megjegyzés:

  1. Végig ettem úgy nagyjából a koreai utcai kajaárusok ételkínálatát!Semmi bajom nem lett.Se gyomorbántalmak, se egész nap a wc-n ülünk szituáció;-)...A legjobb a "fahéjas kis szütyő" (hoddeok) meg a rántott tintahal volt.Két "nagy csalódás" ért.Az egyik a ttakpokki, semmi extra, valami íztelen nudli, csípős szószban.:)A másik pedig nem tudom mi a neve, az a hotdogszerűség.Húúú de rossz volt!:)Fánktésztába valami virsli!Az volt az első utcai kaja amit megkóstoltam, mert a koreai filmekben gyakran láttam ahogy jóízűen falatozzák.Na nekem ki kellett dobnom, mert képtelen voltam megenni!:)Amit kihagytam és köv. alkalommal tuti megkóstolom az a malacbőr meg a csirke?zuza.Hmmm már alig várom.:)

    VálaszTörlés
  2. Hát, nem tudom. A ho-tteokot én is nagyon szeretem, sokatz olvastam róla. Ami azt a hotdog szerűséget illeti, annyira nem rossz, ha nem cukrozza meg az árus. És nem tesz resz rá kecsapot (kecsapot utálom). Ami a tteokbokklit illeti, tojásbundázott zöldséggel és tengeri herkentyűvel szívesen megeszem. A malacbőrt kóstoltam sütögetős helyen, nem jött be :(. A csirkezuzát mi otthon húslevesbe szoktuk tenni, de mint ázsai kaja, olyanról nem hallottam. De egyszer ettem sűlt disznóbelet -egyik haverom beszélt rá, hogy kóstoljam meg. Ehető, teli van nyomva csípős szósszal :S.

    VálaszTörlés
  3. És a főtt selyemhernyót is megkóstoltam több, mint egy éve. Hát, azt nem ajánlom... Azaz nekem egyszer torkomra ment egy kis kitin, sokáig köhögtem tőle, emiatt rossz emlék :S.
    Van ez a préselt hal-fishcake, amit nagyon utálok még. Néha nem értem, koreaiak hogy tudnak ilyent megenni...

    VálaszTörlés