2011. október 25., kedd

Koreai ivóecet

Amikor otthon voltam, előszeretettel ittam almaecetet. Anyu szerint egészséges, és mellesleg az ízét is szerettem. Itt is vettem egy üveg almaecetet, ami "Ottogi" márkanéven futott. Mrs. Park, mikor meglátta, kérdezte, miért iszom. "Mivel otthon mondták, hogy egészséges".Ekkor mondta, hogy ezt ne fogyasszam így, mivel gyomorpanaszokat okozhat. A srácok mondták, hogy milyen márkákat figyeljek. "Ami a sojukoktélban volt" -jegyezték meg. Mivel egy ilyen "ecetet" hazsnáltak hozzá a szeptemberi laboros bulin :). Azóta tudatosan figyeltem. Nem egy olcsó dolog, de gondoltam, megéri. Azt olvastam róla, segíti az emésztést, lúgosít, és vitaminokkal, antioxidánsokkal van teli. Kóstoltam már, az íze sem utolsó, jó gyümölcsös.

Pár fogyókúra-mániás csaj gondolom, ezt issza a diet shake mellé XD. Szóval ma vettem én is egy üveg rizsecetet -azaz ajándék kisüveg is járt hozzá :). A nagy üveg vegyes erdei gyümis, a kis üveg szilvás. Mindkettő nagyon bejött :).
Vízzel hígítva kell inni, kb. mint a málnaszörpöt, mivel elég tömény. Érdemes kipróbálni. Ázsiaiak bár manapság sokkal több junk food-ot esznek, mint sok éve, de azért még akad pár egészségre hasznos cucc:).
Ezeket koktélokban is lehet használni, ahogy mi ittuk Pocheonban. Elég "lányos itóka", ahogy otthon mondani szokás. Kicsit olyan, mint a likőr, ami elég alattomosan hat, az ember azt hiszi, hogy nagyon gyenge pia, közben túl sokat iszik belőle. Fogyást is segíti, azt hallottam, bár szerintem "a rendszeres mozgást, és a helyes táplálkozást nem váltja ki", ahogy a fogyitablettákra rá van írva. Deha valaki szereti a gyümölcsös alkoholokat, jó választás kis jéggel.
A Hungcho ecet, ami nagyon híres Koreán belül. Elég menő cucc.
A gránátalmással is eléggé szemezek. Legközelebb olyant fogok venni:).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése