2011. június 17., péntek

Moran

Ebéd után egy kicsit mehetnékem volt. A csípős bibimpap és az izgalom, hogy rendben lesz-e a nemzetközi konferencia kicsit gyomorégést okozott, amin csak egy séta segített. Emiatt elsétáltam a nem túl messze- sulitól két metrómegállónyira- lévő Moranhoz.
Moran Seongnam (vagy Bundang) egy érdekes csomópontja, itt van a 8as metró és a Bundang line közös megállója, és a reptéri buszok is megállnak itt. Általában nagy a tömeg, hiszen van egy jó nagy piaca. Ami főleg hétvégén nagy, akkor tényleg sok ember flangál errefelé, de azért gyümölcsöt-zöldséget most is lehet kapni. Pletykák szerint kutyahúst is, de én ezt nem hiszem el.

Földön való árulás gyakori Koreában.
A régi tradícionális mozgóárusok:
Persze nem csak gyümölcsök, hanem mindennapi használati tárgyak, ruhák is kaphatóak itt, árakat még nem volt időm megnézni. Hétvégén érdemes ide kimenni, akkor igazi a piac-fíling.
Ez a réz teáskana nekem bejön, bár sok helyen ilyenben makgolizt szervíroznak. Túra-útvonalak mellett találkoztam ilyennel. Másik funkciójával főleg télen ismerkedtem meg, mikor vizet forralnak rajta, párásítás, vagy éppen melegítés céljából.
Egy utcácska, színes napernyőkkel, tipikus sikátorok nyílnak belőle, ahol kajáldák, további üzletek találhatóak. Ez a benyúló rész épp a reptéri busz megállója mellett van, amit nehéz észrevenni, de meg lehet találni. Még annyit a megállóról, hogy nincs semmi padka, amire az ember rááll. Nem veszélyes, de nem is feltűnő, a kevésbé szemfüles ember könnyen szem elől tévesztheti. (Hálisten, én már nem :)) Járnak a buszok Incheonba és Gimpora is(félóránként), elég nagy betűvel ki van írva, hová mennek, kényelmesek, gyorsan kinn vannak (Szöult megkerülve, autópályán), bár első utamon képtelenül hosszú volt.
Moran megállón belül isteni tortákat árulnak, még teli gyomor ellenére is megakadt rajtuk a szemem, szemeztem velük kicsit-azaz a kamerám :). Tudom, Koreában a tortáknál inkább a szépségre, mintsem hogy a fogyaszthatóságra ügyelnek (koreaiaknál gyakran tapansztaltam, többet sokat adnak a külsőségre, de hogy mi van mögötte, az más kérdés, tisztelet a kivételnek). De akkor is, jól néznek ki, ugye?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése