2011. június 8., szerda

Íliász

A görög harcos naplója Trója előtt: (persze titkosírásal, de lefordítom)

Komolyan, megbolondult a világ. Azaz Zeusz és társai.... Holnap érünk Trójába, túl erős a szél, korábbi érkezés. De miért holnap, mért nem jövő pénteken, ahogy eredeti terv szerint volt? Esküszöm, Zeusz meg a többi istenek kissé (kissé? Nincs arra szó, milyen nagyon) kitoltak velünk... És a trójaiak túl erősek, nem tudunk eleget készülni a harcra. Komolyan, ezek sakkfiguráknak használnak minket? Tesznek ezek arra, nekünk jó-e vagy sem, ők most akarják a csihipuhit, pedig még annyit kell edzeni. Komolyan, lyan dühös vagyok, hogy koncentrálni sem bírok, pedig kéne! Holnap meghalok, vagy megsebesülök, akkor mi van? Ok, Hádésznál biztos jobb lesz, de akkor is! Egyik harcostárs azt mondta, nagyon meg fognak minket szívatni. De komolyan, mivel Zeusz és a többi istenség bulit(emberi balhét) akarnak látni, ezért minket izélgetnek. Hát köszi... (az utolsó szavakat nyomdatechnikai okokból nem fordítom le)!
Bár annyira nyugodt lennék, mint mondjuk Akhilleusz, aki tök lazán írja a galambpostát a családjának.... És most nekem is beszólt: "csak lazán" könnyű neki.... Miért nem tudom úgy megmondani Agamamnónnak és Menelaosznak, meg a többi nagykutyának, ha valami nem tetszik?
Tegnap kérték, segítsünk az egyik kabin takarításába. Nem szívesen, de mentem. De a végén olyan jól esett, mikor megköszönték. Ilyenkor annyira rendes mindenki....

Na megyek edzeni, és stratégiákon gondolkodni... Zeusz, üdv neked, hogy a ragya verjen ki, mikor a nimfákkal enyelegsz!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése