2011. június 30., csütörtök

Készenléthez közeli állapot

Két hét múlva ilyenkor már Gimpon fogok várni a pekingi gépre. Fura érzés, megint kicsit "ugrásra készen". Egy éve nem volt ilyen lassan. Sokat esett a héten, sok munkám volt/van/lesz. Tegnap pl. éjfél körül értem haza, mivel be kellett fejeznem valamit. De a héten mindennap, mivel hétfőn volt egy határidős feladatom, kedden labortakarítás (waxolták a padlót), szerdán utolsó nyelvóra, csütörtökön megint egy határidős meló (persze utolsó percben kiadott).
Jövő héten ilyenkor Pyeongchang környékén leszek (csütörtök, péntek, szombat), egy három napos szemináriumon, rengeteg sporttal, reméljük, jó buli lesz. Hát, mondok valamit: nem lennék a főnököm helyében. Nagyon nem, amennyi teendője van. Ő sosem alszik? Mino szerint Superman, azaz mikor több, mint egy éve megkérdeztem tőle ugyanezt, azt mondta XD.Nas itt egy Superman, kicsit átöltözve, hogy motiváljon XD! Hello Kitty-s cuccban! mivel közel van Japán itt is nagy kultusza van a Hello Kittynek.

Jelenlegi szitu
Amivel elégedett vagyok:
- Kicsit jobban értem a bandát, ha koreaiul dumálnk. Gyakran kérdezték, értek-e valamit a beszédjükből, és őszintén bevallva, keveset. De megpróbálom átvenni a könyvet, és jelentkezni ősszel magasabb szintre, hogy kicsit értsem őket még jobban XD. Nem tudnak kipletykálni, hahahahaha! Ok, nem nagyon szoktak az ázsiaiak, de akkor is.
-Kolesz befizetve következő félévre, egy darabig (diplomáig remélem) még nem úsznak meg. Mondjuk nem voltam rossz előző félévben, nem hiszem, hogy van ellenvetésük :).
-Poszterem alakul, remélem, szép lesz.
-Prezivel, amit a szemináruimura csináltam, is elégedett vagyok.
-Ki sem látszom a teendőkből, meséltem, és az elméleti dolgokkal haladok.
-Megjelent az első cikk, amiben benn vna a nevem, van, ami folyamatban van.
-Féléveim tanulmányi eredményével sem vagyok elégedetlen.
-Eljutok arra a konferenciára, ami régóta álmom.
-Lett már ígéretes eredményem, és lehet még pár.

Amivel nem vagyok elégedett, és szeretném, ha jobb lenne ősztől:
- A kísérletekkel néha elakadtam, amit okozott anyaghiány, ismétlés... Remélem, következő félévben gördülékenyebb lesz.
-Cikkek: minél többet, minél többet, és minél több eredményt akarok!
-Még több konferencia!!!!
-Még jobb tanulmányi eredmény, a fennmaradó krediteimet lehetőleg A+ra teljesíteni!!!
-A laborban/suliban az emberek legtöbbször/alapjába véve rendesek, normálisak, de néha nagyon nem értek egyet velük. Át kéne programoznom az agyam, hogy alapból jó fejek, akkor is, ha nem. (nemröhög!)

Szóval ezek azok, amik vágyálmaim, amikért küzdeni fogok, amiket, ha elérek, akkor elégedett leszek. Már ténylegesen.
Vicces- Láttam Masteros diákok szakdolgozatát, és elég sok páldányt csináltattak. Ma viccesnek találtam, amint Jae-wu legalább 10 példánnyal bejött. Mondta, nincs árkülönbség. Tulajdonképpen állítólag azért csinálnak sokat, hogy tudják "dedikálni" ismerősöknek, vagy talán olyan profoknak, akikkel jó a viszonyuk.

És két ékes példája a Krenglish-nek. Azaz hangullal írnak le angol szavakat, ami kicsit vicces néha:D.
Lessbi kávé, azaz "Let's be" (Éljünk!) akar lenni, de hangullal kicsit leszbinek olvassa az ember.

Vitamin Water nevű lötyi, ugyancsak hangullal :D

Bár arról már meséltem, mikor visszatértem 2010 februárjába a vízummal a koliba, a szobám ajtajára nem értettem mi van írva (kiírják az aktuális lakók nevét, most fél kolesz üres). Mikor kicsit ismerkedtem vele, rájöttem az "Eva"-t írták le hangullal. A vezetéknevem nem, bár az bonyolult, de volt, akinek sikerült azt is nagyjából reprodukálni :D!

Még valamit hozzá kell tennem az angolhoz:
-A diplomához szükséges angol dolgoztaom sikerült-bár még mindig bennem van a tüske, hogy egy Manisan-os túrát le kellett mondanom, de legalább megvolt. Tulképp kellett egy igazolás, hogy tudok angolul... Nagy szégyen lett volna a bukás, több, mint egy év után :S.
Még egy miatt örültem: Koreaiak tulajdonképpen a nyelvtanra túlságosan ügyelnek, de abban is fejlődtem, ezek szerint. Beszédet kevésbé tartják fontosnak. Sokan nem mernek megszólalni angolul, hogy hibáznak. Ami nagy hiba, hiszen az esetleges hibák senkit sem zavarnak, hisz anyanyelvű is hibázhat! (emlékszem, egyszer Németországban panaszkodtam a "der, die, das" névelőkre, meg a többes számokra, hogy mennyire gáz, mondták nekem, anyanyelvűek is keverik). Meséltem, sokan beszélnek nagyon jól angolul, legalábbis itt, Szöul mellett sok olyan koreaival sodort össze a sors, vannak, akik külföldre is mentek, hogy tanulják a nyelvet.
Néha még az egyszerű árus is tud valamennyire angolul, főleg Itaewonon, de sok más helyen is. De nagyra tudják értékelni ők is, a külföldiek koreaiul kommunikálnak velük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése