2010. november 9., kedd

Nasi-körkép, azaz mit rágcsál a koreai?

Nem szoktam nassolni, főleg túrázás esetén evett cuccokról van szó (gyümölcs mellett). Meg ha kollégáim közt néha szétosztom, magamtól csak túra ürügyén veszek.
Kezdjük nagy kedvencemmel, a ricecake-vel. Kiváló kaja kirándulás előtt, alatt, nem émelyítő :). Sok fajtája létezik, és nagyon is laktató.

Másik kedvencem ez a tradicionális keksz, amivel arattam, mikor családomnak vittem haza ilyent augusztusban. (bár a ginzenges karamella felejtős, a másik amit vittem)
Sokféle cookie létezik:
Ez sem rossz:
Ó a Diget, tipikus túrakaja:
Édesburgonyás állítólag, túrakaja.
Ez is tradicionális, nagyon klassz, pont ma kaptam ilyent egyik kolléganőmtől:
Szerintem gyömbéres, nemrég kóstoltam, de ez is bejött:

Ez is nagyon népszerű, pedig állítólag japán. Olyan mint a mi ropink, de csokis.
Meg ez is elég populáris:
Sorolatnám, a boltok többségében rengeteg hasonló cucc kapható. Főleg ilyenek töltik ki a kínálatot, coki, keksz csipsz, a fitnesz-szabályok megszegésére csábító cuccok. Ricecake főleg metrólejrókban, de vannak speciális ricecake boltok is. A tradicionális cookie-k nagyobb üzletekben és Insadongon is fellelhetőek. Egészséges dolgok eléggé el vannak nyomva, bár fellelhetőek, saláta, szójatej, zöldséges szendvics, füstölt tojás formájában.

És kis elrettentésnek, hogy a nasik rajongói ne ragadtassák el magukat:
Főtt selyemhernyó. Kóstoltam már egyszer, nem nyerte el a tetszésem! Íze sem felemelő, szaga meg rémes... Mikor egyik pesti haveromnek erről meséltem, nem akarta elhinni, hogy ilyen van, azt hitte viccelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése