2010. november 28., vasárnap

Csak a jó pap tanul holtig?

Egyik kollégámmal szóba került a tanulás kérdése, így a félév végi vizsgadolgozatok és prezik árnyékában. Az egész banda keményen tanul, házi feladatokat ír, meg ppt-t gyárt. Bár egyik srác tagnap majdnem elfeledkezett arról, hogy csütörtökön vizsga, igaz van még ideje :).
Szóval kérdezte, mit csináltam hétvégén: mondtam, küszködtem a vizsga-anyaggal. Visszakérdeztem, bár a választ tudtam, ő nagyon-nagyon ambíciózus. Szerintem főnököm is elvárja, hogy jól teljesítsünk a vizsgákon. De egy másik, doktorandusz-kollégám szerint elég, ha átmegyünk, de én ezzel nem értek egyet. Nehéz az anyag, de akkor sem foghat ki rajtam!!!
Amúgy megemlítettük, hogy még pár évig ez a gürcölés lesz. Mondtam, még legalább két évig biztos nekem. Mire ő: Még utána is, hiszen postdoc, aztán nagyobb szintek, az mind tanulás! Van benne valami. Amúgy erre mondtam a magyar mondást, miszernit a "a jó pap holtig tanul." Nevettünk.

De rájöttem: nemcsak a jó pap tanul holtig. A jó kutató is. Ok, én még "csak" a doktorandusz státuszban tartok. Helyesbítek is emiatt: Azok az emberek is holtig tanulnak, akik arra készülnek, hogy egyszer jó kutatók legyenek! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése