2010. november 25., csütörtök

Sajnos a kerti sünik még elég sokáig fognak hiányolni....




Nemrég barátom megemlítette: "már a kerti süniknek is hányzol". Mármint az ő kertjükben. Ugyanis Foltos kutyus valaha elintézte, hogy a mi kertünkbe ne jusson be sündisznó. Éjszaka dühösen ugatta őket, okozott pár álmatlan éjszakát. És mikor megelégeltük, elzártuk, betömítettük a lehetséges bejutási helyeket. De úgy néz ki, hiányom a szemükben egy darabig ez nem változik...
Annyi minden összejött most... Fáradt vagyok, kicsit megtört. Ráadásul úgy döntöttem, lemondok a februári hazaútról. Nem önsajnálatból mondom, nem várom el, de annyi dolog lesz, ami esetleg legnagyobb álmomat válthatja valóra. És két hét otthon: ebből 1-1 nap, míg hazatérek. Jetlag kiheverése. Az is idő. A további idő meg csak rohangálás lenne. Nem beszélve a lelkifurdalásról. Aztán kiheverni a visszaút jetlaget. Az is időveszteség. Egyelőre úgy érzem, nem éri meg, pedig vágyódtam rá, hiányzik a családom. Tényleg annyira jó lenne, ha egy-egy hétvégére hazajuthatnék, de jelen esetben ez nem megoldható. A diákok többsége is ritkán jár haza. Néha személyesen is dumálni bárkivel otthonról. Hiányoznak a magyar ismerőseim, haverjaim! Pesten is koleszos voltam, de az 200km volt csak, 2-3 óra vonatút, nem 8500km, és 15-18 óra repülőúttal... Ezen kívül nagyon megszerettem Koreát, az is igaz:). Mióta túrázgatok, új haverok, azóta sokkal jobb minden!
Szomorú döntés, főleg, hogy első karácsony, távol otthontól. A karácsonyi dekorációk még inkább csak eszembe juttatják ezt a dolgot. Elszomorítanak. Még szerencse, hogy vannak haverjaim, és egy karácsonyi buli lesz, ami tuti! :) De a holdújév ugyanúgy gáz lesz, mint a chuseok. Arra terveztem a hazautat.
Eléggé húzós most a meló, de remélem, sikeres lesz. A suli: jövő héten egyik vizsgám, tehát hétvégén tanulás. Remélem, sikerülni fog. Aztán prezik... Van teendő bőven...
Próbálok optimista lenni mindez ellenére, ami többé-kevésbé sikerül is. Van mikor egész jól megy, de van, mikor kudarcot vall ezen igyekezetem. Valamire viszont rájöttem. Ha nem hiszünk benne, hogy sikerül az a bizonyos dolog, akkor kicsi az esély, hogy eredményes legyen.
Jövő év júliusában nagy esély van rá, hogy eljussak újra Európába, ezáltal haza.Erről majd később, ha biztos lesz:).
Addig legyetek jók, sünikék, aludjatok kellemes téli álmot! Hideg tél lesz elvileg, de tartsatok ki, hisz el fog jönni a tavasz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése