2014. április 13., vasárnap

Jár az agyam...

Fáradt voltam vasárnap, mivel péntek éjjel keveset aludtam, szombaton meg egész nap talpon voltam. Emiatt nem volt kedvem ma semmire sem. Mikor az embernek nincs kedve semmire sem, csak "dögleni", ok nem dögleni, csak lazítani, zenét hallgatni, olvasni, meg egyebek. Néha kellenek ilyen napok is :).


Azonban ezekben a napokon, üres percekben elkezd járni az agyam. Gondolkodom a hazautamon. Lehet, Koppenhágán keresztül megyek. Sajnos, nem az Eurovízió miatt (ami májusban lenne), pedig egyszer jó lenne élőben is szurkolni az aktuális versenyzőnknek (most épp a lengyel a kedvencem...) :( :(. Hanem most ott lesz az a bizonyos konferencia, ahová minden évben küldünk absztraktot és csinálok (csinálunk) posztert. Szeretnék is menni, meg nem is. Mennék, mivel Koppenhágában még nem voltam, emellett a konferencia esetén is végre érteném a dolgokat, amikről az előadások szólnak. Viszont egyik csajnak azon múlik, mehet-e, hogy én mit mondok. Tudom, nem ez a fő szempont. Már utaltam rá, nem lesz annyira könnyű, hiszen egész nap előadásokon kell ülni, estére az embernek teli lesz a feje, és ez megy négy napon át... Ez nagyon fárasztó... Ennek ellenére jó lenne menni, és nagy eséllyel elmegyek. Addig sok tervem van. Szerencsére koreaiul tartandó konferenciákra nagyon nem kell menni. Viszont vicces, gyakran azzal érvelnek, hogy menjünk konfira, hogy "jó lesz a kaja" :). Van egy olyan sztereotípia, hogy a PhD-sok buknak az ingyen kajára... Vicces és szomorú ez a sztereotípia. Kicsit azt sugallja, hogy a doktoranduszok rosszul kereső, ramenen élő emberek. Tény, PhD inkább meló, mint tanulás, de diáknak számítunk (így doktori ösztöndíj is kevesebb, mint a rendes fizetés).
Hehehe :) :)
 Szóval július még messze van, de egyben közel. Mind szakmailag, mint utazás ügyében van pár tervem. Előbbiről nem beszélek részletesen, de meg akarok írni pár cikket :). Ami meg az utazást illeti, Jeju-ra megyek a májusi hosszú hétvégén. Ulleungdo-t is tervezem, már évek óta szemezek vele :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése