2014. április 30., szerda

Hazaút

Megvettem a repjegyeket, mind Bécsbe, mind Koppenhágába. Július 10-én indulok, a szokásos moszkvai átszállással lenne, és aznap este érkeznék meg haza. Egy nap pihenő lenne, és 12-én, "hajnali 7-kor" indulna a gépem tovább. 18-án este mennék vissza Bécsbe a konferencia után. Egy napot maradnék Koppenhágában várost nézni, esetleg elugranék Malmöbe, az közel van. Göteborgon is gondolkodtam, dehát nem kaptam annyi szabadságot (azéletigazságtalan.....). aztán augusztus 2-án mennék vissza Szöulba, 3-án érkeznék. Nem mondok semmit, panaszkodni nem akarok. Tényleg szerettem volna hazamenni 3 hétre, hiszen régóta Ázsiában élek, már régen láttam a családomat, otthoni barátaimat. Nagyon jó lett volna...:( :(.

Amúgy tök vicc, hogy régen, ha utazni akartunk, a jegy elintézése több macerával járt, utazási irodák, meg egyéb dolgok... Most pedig csak szimplán, 10 perc alatt lebonyolítható. Először izgultam, de 5 percre rá megkaptam a visszaigazoló mail-t. A bécsi érkezés adott volt: Pesti érkezés esetén megint vagy "csövezni" kellett volna, vagy pedig stresszelni, elérem-e a csatlakozást. Pestről Koppenhágába pedig nincs közvetlen járat, így drágább lenne. Ez a szerencsém, hogy Bécshez viszonylag közel lakunk :) :). Szöul és Bécs között a "szokásos módon", Aeroflot-tal megyek. Remélem, most nem fog a csomaggal mizéria lenni, főleg, hogy alig több, mint egy napra rá ismét repülőre ülök... Korábban kimegyek a reptérre, hogy jó helyem legyen, és elkerüljem a sorba állást, esetleg első osztályon kapjak helyet (csak viccelek:)).  Viszont nekem többet ér(ne) annál a szerencsénél, hogy véletlenül első osztályra raknak az, ha időben érkeznénk, és nem maradna le a cuccom Moszkvában (mint tavaly és tavalyelőtt). Most mázlim van, 4 óra átszállás elfelé, 5 óra visszafelé :).
 Dániába Air Berlin-re foglaltam, pont ezzel a járattal már mentem, mikor először utaztam repülőn. Nem volt se nem kedvem, se nem energiám a "fapados járatokat" is megnézni (tudom, sokan "lehordanának"). Remélem, azért tudok valamennyit pihenni, meg találkozni minél több otthoni baráttal. Emellett remélem, el tudok menni a gimis osztálytalálkozóra. Olyan fura, 10 éve érettségiztem.  Nem sok reménnyel mentem az 5 évesre, meg kell, hogy mondjam, mégis felülmúlta a várakozásomat :) :). Elcsodálkoztam, hogy mindenki sokat változott, akit nem bírtam, azt megkedveltem... Azóta én is totál "másik ember" lettem. Néha vigyorogva gondolok rá, hogy a 10 évvel ezelőtti, érettségi miatt már berezelve lévő énem mit szólna, ha véletlenül összefutnánk... Valószínűleg megbotránkoznak azokon a "nőcis" ruhákon, amiket néha fel tudok mostanában venni (hehe) :) :).

Próbálok nem szomorkodni és jól érezni magam. Jó lesz ez a hosszú hétvége (4 napos) és a 3 nap Jeju most... Tulajdonképpen örülök, hogy nem a teljes 4 napra megyünk. El tudom képzelni, milyen dugók lehetnek az utakon kedd délután... Nekünk pedig esélyesebb hétfő este, hogy "simább" hazautunk lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése