2012. május 15., kedd

Teacher's Day és napi cukiság

Aranyos, nem??? Észak-Koreai gyerekek gitároznak! Nagyon is jól! Tök vicces, hogy a gitár nagyobb, mint a gyerek :). Fogadjunk, mozgalmi dalt játszanak, "Éljen kimdzsongil atyánk"-vagy hasonló...

 Ma van egyébként pedagógus-nap, most készülünk közösen meglepni Főnököt. Egy rózsaszín kartonpapírra írtunk kedves üzeneteket a srácok ötlete alapján. Minakshi és én vettünk egy szép virágkosarat (szegfű-rózsa, baba-rózsaszín az egész). A metrómegálló előtti virágos standok reggel óta ott árulták a csokrokat, meg a virágkosarakat. Nem voltak már frissek a szegfűk, de egy kis vízpermettel lefújtuk őket, mindjárt feléledtek. Éppenhogy el tudtuk dugni, mert jött be az érintett... Miután végzünk a "tabló" kidekorálásával, átadjuk. Nem tudom, remélem, örülni fog neki, és nem fejmosással fogunk távozni :) :).

Epilógus: Nem távoztunk fejmosással (azért mondom, mert két éve kaptunk egy vicces fejmosást). Örült a kedves üzeneteinknek, és a virágnak. Zavarba is jött kicsit.  Nagyon szép lett a tabló, amit összehoztunk.  Tulajdonképpen Főnököm nagyon rendes ember. Néha nem értek vele egyet, de alapjába véve nagyon jópofa. 
Most voltunk fagyizni. Azaz nem igazi fagyit ettünk. Koreában van egy tipikus édesség, ami olyasféle, hogy jégre raknak gyümölcsöt, némi fagylaltot, csokit stb. Vörös babot és tteok-ot is rakhatnak bele. Ezt össze kell keverni, és kanállal megenni az egészet. Nagyon finom, de tipikus sz**ból (vagyis jégből) is aranyat csinál -típusú dolog. Nem fikázni akarom, csak megállapítom. Ennek ellenére kellemes nyári édesség! :),
 Szóval ezekről beszélek: A leghátsó zöldteás, müzlivel, a két középső citromos-joghurtos, illetve vörösbab -tteok-keverék, az első pedig tiramisu-s. :) Mutatós, nem? Kár, hogy össze kell keverni, és meg kell enni őket. Dísznek sem utolsóak, hahaha :)
 Még egy érdekesség: Tegnap pizzáztunk, ami laborban nagyon ritkán fordul elő. Nem is baj. Itt, Koreában, már ettem édesburgonyás pizzát. Nem rossz, de az édesburgonyát leginkább önmagában szeretem, megfőzve, minden ízesítés nélkül. Viszont észrevettem, hogy a pizzatészta zöldes árnyalatú. Kerestem az okot, de nem találtam. Kiderült, zöldteát kevertek bele. Fura, nagyon fura. Nem érződött az íze, mégis ledöbbentem rajta kicsit. Fastfood- fronton a tájékozottságom nagyon is hiányos, mivel ritkán eszem gyorskaját. (az utcai kaja más kategoria...)
 Jövő héten kezdődik az Eurovízió! Hajrá, Compact Disco!!! Örülök, hogy ők jutottak ki, remélem, bejutnak a döntőbe, és jó helyezést fognak elérni a fináléban. Nyáron pedig olimpia Londonban. Kíváncsi leszek, mit hozunk össze. Tavaly, a pekingi olimpián két katasztrófa volt, ahogy bekeverték a politikát a sportba. :( :(.

4 megjegyzés:

  1. Ezen jót nevettem:))))"Sz.rból jégből":))
    A koreaiak valami hihetetlen kreativitással alakítják át a saját ízlésük szerint az európai ételeket.:)
    Ugyanakkor meg a pénzes koreai asszonyok súlyos pénzeket áldoznak különböző főzőtanfolyamokra, ahol az igazi európai ételek elkészítését tanulják...

    VálaszTörlés
  2. És Gratula a sikeres vizsgádhoz!Nagyon-nagyon ügyes vagy!:)

    VálaszTörlés
  3. Tudom :). Néha olyan vicces dolgokat hoznak össze, hogy nem emberi. Csak erről a "fagyiról" a "kakiból arany" jutott eszembe, mivel a jég olcsó alapanyag :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen!!! Én is örültem neki :). Már látom az alagút végét :). De vajon miért dudál? (hahahahaha :) )

    VálaszTörlés