2011. április 6., szerda

Mókus

Csöpög az eső, szomorú reggel. Kellemes tavaszi meleg, de kissé csöpög az eső. Futottam, de gyakran előfordul manapság, hogy futok egy kört a hegyoldalban, ugyanis a lejtőn lefutás, emelkedőn felrohanás eléggé megtornásztatja az embert.
De nem erről akarok beszélni. Az embernél mindig akkor nincs kamera, amikor leginkább szüksége volna rá... Ma ugyanis valami fekete mozgó izét pillantottam meg a járdán. A campus egy hegyoldalban van, szép fás, erdős környezetben. A kolesz és a sportpálya a legmagasabb ponton, a laborom a hegy lábánál. Szóval erről azt hittem, valami szemét, szemetes zsák darabja. Kiderült, egy mókus, mikor megnéztem közelebbről, egy fekete kis mókus. Nem tudta merre szaladjon, megijedt tőlem, de meg tudtam figyelni, aranyos kis állatka volt. Mosolyogtam a szerencsétlenkedésén, szidtam magam, hogy legalább a mobilom miért nincs nálam, hogy lefotózzam... Mentségemre legyen, hogy az ember reggeli futáshoz nem szokott ilyennel felszerelkezni. De ezért a mókusért kár... De ki tudta előre?
Hasonló volt ehhez (nem az én fotóm), a riadt tekintet is hiteles:
Ez jó kedvre derített. Az esős csütörtöki reggel ellenére is.

Apropó, eső! Ilyenkor a kolesz folyosója így néz ki :). Ez sem az én fotóm, mivel sosincs nálam kamera, vagy épp nem jut eszembe, hogy meg kéne örökíteni. Néha nem könnyű az esernyőktől a közlekedés. Volt, hogy a portás bácsi szólt, hogy tegyük a szobába (gyorsan megszáradnak). De vicces látvány szerintem :D! Ez nyáron, az esőzések ideje alatt gyakori jelenség!

3 megjegyzés:

  1. Több, mint vicces. Gondolom jó el lehet bukni a sok esernyőben.

    VálaszTörlés
  2. Nem, de azért nem kellemes kerülgetni. De akkor is, nagyon mulatságos látvány:))))

    VálaszTörlés
  3. Tényleg Évi, ismered az Imudzsin folyó című dalt? Ha nem, keress rá a neten, talán úgy, hogy Imujin. Kiváncsi lennék, mi a mai koreaiak véleménye róla. Szerintem nagyon szép a dallama.

    VálaszTörlés