2011. április 24., vasárnap

Húsvét napjára plusz a tavaszi campus

Kívánok mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!!!
Gyerekkoromban a karácsonyhoz hasonlóan a húsvétot is nagyon vártam, nemcsak a csokoládék utáni kutatás, hanem a tojásfestés miatt is. Mindig szerettem tojást festeni :), alkotgatni. Emlékszem, valaha a csokinyulakat, sőt a főtt tojásokat sem voltam hajlandó sokáig megenni. Egy kedves emlék kamaszkoromból: A német írásbeli nyelvvizsgám is húsvéthoz köthető. Másodikos gimis koromban húsvét előtt nem sokkal mentem belőle. Akkor kaptam egy nagy piros csokitojást. Megfogadtam, hogy addig ehhez nem nyúlok, míg a nyelvvizsga eredményét nem tudom. De akkor vagy bánatomban, vagy örömömben kezdem meg. Hát, örömömben csokiztam ünnepek után:).
(Angol írásbelim a szalagavató napjához köthető, a szalagavató előtt írtam, és akkor sikerült....Közös emlék: a sikeres írásbeli nyelvvizsga mindkét esetben maga után vonta a sikeres szóbelit is :) )
A gyerekkori tojásfestések, rokonlátogatások, néha kirándulgatások jelentették a húsvétot gyerekként. De régen volt. De azt mondom, mint karácsonykor: családi ünnepem még sok lehet :).

Idén sem maradtam tojások nélkül. Az én húsvéti tojásaim:
A campus ilyenkor csodálatos, bár a cseresznyefák már elvirágzóban vannak. Öröm ilyenkor reggeli a futás (immár a második mókust nem sikerült lefotóznom, mivel nem volt nálam gép). Csak a laborban ilyenkor kínazsnvedés, mivel az ember kívánkozna a szabadba, a Bukhansan, Kwanaksan vagy akármelyik hegy gerincére:S. Néhány fotó:

A kolesz és a sportpálya egy erdő mellett van, mint meséltem, a campus legmagasabb pontján. Ilyenkor boldognak érzem magamat, hogy itt lakom. Bár esős, hideg estéken nehezen szánom rá magam a 15 perces kis sétára, ami a kolesz és a labor közt van, de amint elérem a magasabban fekvő részeket, mindent feledtet velem.

Mi az, hogy "Erdő mellett nem jó lakni?". Igenis, a legjobb hely, az ember madárcsicsergést hallgatva végezheti reggeli futását :D!


Út a campus felé.

Tavaszi virágok tömkelege:).

2 megjegyzés: