2014. február 23., vasárnap

Pletykák a téli olimpiáról...

Bár nem nézem a téli olimpiát, de azért hallok dolgokat. Követem a híreket is. Vannak ügyes magyar versenyzők is, bár mi inkább a nyári olimpián szoktunk kiemelkedő eredményeket elérni.
Idén lesz a foci VB is, mivel magyarok nem a legjobbak fociból, emiatt Koreának szoktam szurkolni.

Most hallottam, hogy az egyik koreai műkorcsolyázó versenyző, Kim Yuna ezüstérmet szerzett Szocsiban. Ami nem is lenne baj, de sokak szerint az aranyat érdemelte volna. Embere válogatja, ki mit gondol. A pletykák szerint állítólag az orosz versenyző, aki az aranyat nyerte, hibázott a koreográfiában, és sokan mondták, ha nem orosz lenne, nem kapott volna magas pontszámot. Az a szóbeszéd is terjeng, hogy azért nyert, mivel az orosz műkorcsolya-egyesület elnökének felesége...  Most "lázongások" is voltak Szöulban, mivel a tüntettek, és fújoltak az egész dologra.  Nem tudok erre mit mondani, mivel nem láttam magát a versenyt. A pletykákat pedig sosem szerettem. Én tényleg csak arról írok, amit hallottam.

 Tuti, a koreaiaknak sem nagy öröm, hogy a versenyzőjük hajszál híján (mert nem sok kellett hozzá) maradt le az aranyéremről. Ilyen esetben az ember könnyen keresi a "bűnbakot", vagy az ürügyet. Gyakran veszem észre, hogy az olimpiákon, Eurovízión, meg egyéb esetekben is belekavarják a politikát, és fújolnak, hogy "mert a politika, mert ez mert az", amit undorítónak tartok.

Ennek ellenére szép eredmény ez is. Nem értek a műkorcsolyához, ez az egy biztos. De annyit tudok, biztos rengeteg edzés-gyakorlás és lemondás kell ahhoz, hogy ilyen mutatványokat véghez tudjanak vinni. Mivel szerintem elég emberfeletti az egész dolog. Mindkét csaj nagyon tehetséges, és színvonalas volt a koreográfiájuk.

Kim Yuna, Korea egyik legismertebb műkorcsolyázója.
Adelina Sotnikova, az orosz versenyző, aki az aranyérmet nyerte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése