2011. február 28., hétfő

Újra hárman:)

Most van a koleszba való beköltözés. Egyik szobatársammal szerencsére együtt maradtunk:). Úgy néz ki, a maradni szándékozó diákokat nem mozdították el, ha nem akarnak külön menni. Kicsit izgultam az új csaj miatt, amiről meséltem. Hiába vagyok több, mint négy éve koleszos (pestit beleszámolom), ha új lakó van kilátásban, mindig egyszerre várom és nem, hogy találkozzunk. Egyrészt, mielőbb meg akarom ismerni. Másrészt, tartok kicsit, hogy nem lesz olyan, mint kéne. Egyelőre-lekopogom- szobatársakkal sosem volt problémám, de több ismerősömnél hallottam rosszakat is.
Ma korábban tértem haza, mivel mielőbb meg akartam ismerkedni vele. Újra aktiválták a belépőkártyámat. Úgy látszik ezt félévente kell. Eddig mindig költözéskor értem vissza otthonról, és már úgy kaptam vissza a kártyám, hogy aktviálták.
Hamarosan jött az új lány, aki nagyon aranyos, kedves. Elsőéves, Daeguból jött (elég messziről), büszkén újságolta, hogy nagyanyja volt Magyarországon. Örülök, hiszen nagyon aranyos.
Jelenleg a szobatársaim :)
Fitnesz szabályok megszegése- ok, az eper nem az :D! Tavaly is hasonlóan csináltuk az ismerkedést, hogy leültünk a földre nasizni, eprezni, tehát deja vu érzésem volt. Úgy látszik, koleszban ez így szokás, ha a szobatársak szimpatikusak egymásnak.
Szóval most jó érzés, hogy újra hárman vagyunk. Remélem, jól ki fogok jönni vele.

Vicces eset- szerdától suli, mivel a kedd ünnepnap, kb. olyasfajta, mint nálunk a március 15. Egyik tárgyamat a laborban többen fölvettünk. Hétfőn kora délutántól fog kezdődni. Kollégám:
Indiai kollégám:"Nem kéne mennünk előadásra?"
Másik két srác: "Micsoda?"-totál frászt kaptak.
Én:"Te, a suli csak szerdától kezdődik"
Indiai kolléga: "A többiek mondták"
Főnököm (bejött), ellenőrizte, fölvettük-e minden kurzust, indiai kollégám őt is megkérdezte.
Főnököm: "Nézd meg"-rám nézett "Eva, te is menj vele".
Később kiderült, nekem volt igazam! Vicces volt kissé, az egész incidens.

Még az is vicces, hogy Koreában fél literes-netán literes samponokat lehet kapni. :). Eddig, a "magyaros" azaz a szerintem normál méretű sampont vettem, de most beújítottam egy nagyobbal. Ez a fél literes kiszerelés sokáig kitart majd. Bár mondjuk itt gyakran a lányok naponta mossák a hajukat nem egyszer. Bár nyáron tényleg jogosnak tartom a fülledt idő miatti naponta-kétnaponta való hajmosást, de a téli hidegben ostobaság.

6 megjegyzés:

  1. Hát, üdvözlöm az új csajt! :)

    Te Éva, ezeknél a koreaiaknál nem szoktak szép frizurát csinálni? Pl. ott van az a kislány a képen, szép arca van, tök helyes lenne, de a frizurája - hát nem tetszik. Pl. konty jól állna neki. Mond meg, hogy én üzenem. :)))

    A nagymamája volt Mo.-n? Miért? Turista gyanánt?

    Figyu. A koreai filmeken megfigyeltem, hogy a koreaiaknak nincs fülcimpájuk. Vagyis nincs az a lelógó rész a cimpa alján, tudod, ahová a lyukat szokták ütni. Te is ezt tapasztaltad? :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem, mint turista volt... A fülcimpa dolgot még nem figyeltem meg, de majd meglesem :).Fülbevalót mindenesetre viselnek. Ami a frizurát illeti, szép hajuk van, frizurájuk nekem tetszik....Bár van, aki a szőkére festi a haját... nagyon gáz! :D

    VálaszTörlés
  3. A hajuk valóban szép - a tiéd is. Tudom, hogy tudnak nagyon szép frizukat csinálni, némelyik szinésznő észbontó és elragadó. De voltam koreai filmhéten, és ott láttam néhány - helyes - kislányt a nézők között, hát eléggé egyszerű volt a hajviseletük. Jó, lehet, hogy én szeretem a bonyolult frizurákat - amikért aztán lehet fizetni a fodrásznál.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy valóban olyan vörösesbarna a hajuk?

    VálaszTörlés
  4. Nem, sokan festik, a természetes hajszínük fekete, vagy legalábbis sötét, mint Ázsiában legtöbb helyen.
    Vicces eset volt, hogy egyik (indiai) osztálytársam egyszer elmesélte: mikor először látott, azt hitte festett a hajam... -amúgy nem.

    VálaszTörlés
  5. Évi, igazán nem akarlak terhelni. Tehát kérlek szólj, ha unod az örökös kérdéseimet!!! Vagy mond azt, hogy sok dolgod van, stb.
    Sajnos én ilyen vagyok, meg eléggé rá is érek...

    A kopaszodással kapcsolatban kérdezhetnék? Láttál kopasz, kopaszodó koreaiakat?

    VálaszTörlés
  6. Nem, ha valami kérdésed van, nyugodtan írd meg, örömmel válaszolok! Szeretek írni, szeretem bemutatni a kinti kultúrát, dolgokat :). És örülök, hogy vannak magyarok, akik érdeklődnek a kinti dolgok iránt. Ami a kopaszodást illeti, láttam már kopaszodó koreaiakat, de kevésbé, mint nálunk. Sajnos nem figyeltem meg pontosan, de néha láttam. De a férfiaknak fiatalaon így is előfordul, hogy sűrű hajuk van. :).

    VálaszTörlés