2011. február 15., kedd

Közeleg a másodév

Főnökömet már januárban kérdezgettük, milyen tárgyakat kell fölvenni. Aki a következőt felelte akkor: "csak egy tárgyat kell felvenned, plusz a kutatás. Következő félévben a labormelóra kell fókuszálnod". Ma, egy kísérlet összedobása közben főnököm odaszólt: "Az alábbi tárgyakat kell fölvenned"- és megnevezett két kurzust. Én majdnem kifeküdtem, hiszen az őszi félév előtt is benyomta ezt a "koncentrálj a kutatásra" -dumát, és mikor tárgyjelentkezés volt, felvettem a tárgyat. Ő talált még valamit: "Ezt is vedd fel" . :))). Ok, nem jelentkezhetünk korlátlanul tárgyakra, mivel PhD-n van egy limit. De már most is megvan a felvevendő kreditek kb. fele. Ha ezen tavaszi félévet elvégzem, a krediteim nagy része meglesz, pedig még csak félidő lesz, ha minden jól megy :). Vicces a főnök, de bírom :).
Szóval márciustól másodéves leszek, hurrá! Koreait is elkezdem kicsit nyomni, az is jó dolog. Tegnap este, mikor otthon takarítottam a cipőszekrényt, és kezembe kerültek a tavaszi lábbelik, és nyári szandálok. Eszembe jutott, mennyire várom, hogy viselhessem ezeket. Meg hogy ne kelljen 2-3 réteget fülvenni, néha már gondolatban sortban, pólóban járok dolgozni, és futok, túrázom. Szóval néha már várom a tavaszt is, de mindig ez szokott lenni február második felében.
Két indiai osztálytársam mondta ma nekem, mikor gélt fotóztam: "Ha mész nyáron Magyarországra, csatlakozunk hozzád" ! Olyan édesek :))) Most még azt hiszem, viccelnek, egy pillanatnyi lelkesedés. De ki tudja, nyár előtt még majd kiderül, hogyan lesz.
Annyi dolgom van egyelőre, annyi, néha kissé olyan érzés, hogy bezártak egy sötét alagútba, és nem találom a kiutat. Nem az, nagyon szeretem, hogy van dolgom, örülök a feladatnak. De Jeju óta nincs megállás. Vasárnap akkor is lesz egy nap pihi!!!!

4 megjegyzés:

  1. Tök bátor vagy, hogy így neki mersz vágni a világnak. Én nem lennék ennyire bátor. Bár nagyon érdekel a világ (pl. Korea is), mégis oly röghözkötött vagyok, mint egy középkori paraszt.

    VálaszTörlés
  2. Látom, Neked is van blogod. Állatiak a verseid, most épp azokon röhögök. Hát már több, mint egy éve boldogítom ezt a Szöul melletti egyetemet és a koleszát. Még két évig kb. tuti nem ússzák meg társaságomat :))). Szóval szeretek itt, de sokáig én sem tudtam elképzelni, hogy ilyenbe belevágok. Családom, barátaim, plusz a barátom és családjának bátorítása rengeteget jelentett, nem tudom, hogy enélkül ment volna-e.

    VálaszTörlés
  3. Ah. Igazán köszönöm.
    Majd megnézegetem a régebbi bejegyzéseidet is...
    Pl. kiváncsi vagyok, miből PhD-zel, biztos kiderül, stb.

    VálaszTörlés