2014. szeptember 28., vasárnap

DMZ maraton

Hajnalban keltem, és egy gyors reggeli és email-nézés után taxit fogtam Sports Complex-re. A taxi 15 perc alatt kinn volt. A busz, ami Cheorwon-ba ment, már benn állt, nevem is rajta volt a listán. Ajummák már mondták nekem indulás előtt: "Fighting, Eva" (sporteseménynél ez a fájtingolás megbocsájtható dolog, munkanapon viszont k***ára utálom). Kis késéssel elindultunk. Sajnos a metrót nem mertem megrizikózni, de nem is baj :). Nyugodt utam volt, aludtam is egy keveset. Gyorsan ott voltunk Cheorwonban, a verseny színhelyén, a Seoul Flyers sátrát könnyen megtaláltam.
A verseny kilenckor kezdődött. Kicsit puhánynak éreztem magam, mivel sokan neveztek maratonra, de alig  egy hónap múlva én is ott fogok futni velük :) :). Idén jobban ment, mint tavaly, de nagyon fülledt volt az idő (bár visszagondolva a tavaly ilyenkor lévő versenyt még a mostaninál is kevésbé bírtam-mármint akkor a Gapyeong Maratont futottam pont ebben az időpontban). 5km-től lehetett vizet inni, most is kettesével vedeltem a folyadékokat. Viccesek voltak a ROTC-os fiúk (mármint a katona-fiúk): Úgy futották le a félmaratont, hogy egyszer sétáltak, majd full sebességgel elkezdtek futni (höhö). Ami nem jó. Volt olyan srác, aki 1km-nél megállt, hogy megvan neki az 1km, még 20km van. Ott elröhögtem magam.
A katona-srácok szurkoltak a futóknak több helyen. Volt, ahol lelkesen ujjongtak 1-1 külföldi (főleg) csaj láttán, és pacsiztak velünk :) :).  Jó élmény volt.
13km körül egyik túracsoportos haverommal "futottam össze", aki a kézi-kamerájával szaladt, engem is levideózott :) :). 16km körül pedig egyik futóklubos pasas ért utol, és együtt szaladtunk, közben pedig dumáltunk. Feladtam, hogy jó időt fussak most, inkább végigdumáltuk az utolsó 5km-t. Egyszer azt olvastam, az a legjobb módszer a zsírégetésre, ha folyamatosan tudsz futni, közben pedig tudsz dumálni a többiekkel. Elsősorban egyedül szeretek szaladni, de van ebben is valami :). Két órán belül voltam, igaz, épphogy, de sikerült. Örültem neki, bár remélem, októberben már futhatok jobb időket (aztán a maraton is ott lesz :)).
A szervező futóklubosok már sütötték nekünk a hamburgert-hot dogot :).Aranyos volt tőlük :).
A környék :)

Túracsoportos ismerős arcok, kicsit egyedi stílusban :) :)
Ez egy tipikus futóversenyes látvány, ami mutatja a nemek arányát: 3 férfi, 1 női WC :).
Buszok :). A verseny nevezési díjában benne volt az oda -visszaút díja is "shuttle bus".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése