2014. január 30., csütörtök

Holdújév a gyülekezettel

Elég szomorú idő volt, ködös, szitáló esővel. Futásra is alig vettem rá magam, mivel álmos voltam... Ennek ellenére jó volt az összejövetel, és ezt őszintén is gondolom.
 Finom ebédet ettünk, egyik koreai család főzött számunkra. Volt spagetti, füstölt lazac, szójás csirke (jjimdak), zöldségek, rákos-zöldséges rizs, japche (üvegtészta), és rizskorongos leves is, ami ilyenkor elmaradhatatlan.
Kaja után felmentünk egy másik emeletre, ahol egy tornaterem-szerű helyiségben játszottunk. Volt hanbok-próbálás is. Emellett megtanultuk a Holdújévkor szokásos meghajlást. Az idősebb rokonok előtt szokás ezt csinálni, akik pénzt adnak a gyerekeknek-rokongyerekeknek. A lányoké könnyebb, ráadásul a bő szoknyában nehezebben észrevehető, ha hibáznak :) :)
Hanbok... Az enyém nagyon rövid volt. Kicsit kismamaruha-fíling... 


 Pénz helyett kuponokat kaptunk, amit a gyülekezet kávézójában lehet majd elhasználni.

Ezek után játszottunk, volt alma-és körtehámozó verseny. A filippinói srácot "kiütöttem" körtehámozásban :).
 Emelett játszottunk az ilyenkor (és chuseok-kor) szokásos helyi "Ki nevet a végén-t". Volt olyan játék is, hogy egy lábon ugráltunk egy körben, és ki kellett szorítani az ellenfelet. Na, itt rengeteget estünk-keltünk, rámesett egy nálam nehezebb pasas, de szerencsére nem lett baja senkinek...
 Játszunk...
 Jól éreztem magam, ezerszer jobban, mint a szeptemberi összejövetelen. Nem volt semmi jópofizás, túlzásba vitt ájtatosság, meg egyéb idegesítő dolog. Rengeteget nevettünk, játszottunk, ajándékokat is kaptunk. A végén is jó volt, hogy röviden, de őszintén imádkoztunk. Ezt a hangulatot nagyon tudom szeretni. Jó érzés volt látni, hogy sok ember eljött, akiket barátként/haverként tartok számon :). Köszönet mindenért!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése