2010. október 30., szombat

Hello, túriszt...

Szóval ma megmutattuk (azaz meg akartuk mutatni) az ír tudósnak a várost. Sajan, csak a GyenoBokGung palotára jutott időnk, mivel egymás megtalálásával is volt némi macera, legalábbis a kollégák közt... De csodás idő volt, élveztem az ősz színeit a palota körül. Láttam már egyszer tavasszal, de most ősszel teljesen más volt. Új szárnyakat nyitottak ki, illetve sajnos a lényeget lezárták.
A lényeg alatt egy olyan palotaszárnyat értek, ami egy halastóba épített mesterséges szigeten áll. A beszúrt kép tavasszal készült, akkor meg tudtam nézni... Lehet, hogy renoválják. A GyenoBokGung amúgy szép palota, csodálatos a környezete, meg a legnagyobb ilyen objektum. 5-6 hasonló van. Másik híres a ChangDeokGung, amit múlt télen néztem meg. Oda is el akartunk menni, de nem jutott időnk. Akárcsak Insadongra sem....
(Insadong amúgy egy közismert szöuli sétálóutca, mint Pesten a Váci Út vagy Moszkvában az Arbat)

Amúgy a legutolsó képen látható köszörnynek cuki pofája volt, elfogadnám házikedvencnek! Hát nem édes? Amúgy a többi is egész barátságosan tűrte, hogyha meg akartuk smogatni az orrukat :). Nem bántottak, csak megkóstoltak, hehehehehehe.
De ettől függetlenül élveztük a visszatérő szép időt, a napfényt :). És az ősz színeit!
A mellette lévő múzeumot is megnéztük, de az nem volt túl nagy.Nem az, tetszett, érdekes volt.
Majd egy koreai kajáldába mentünk Anguknál, Bukchon tradícionális központban. Tényleg, sokfélét adtak, főleg zöldség alapú dolgokat, rengeteg tengeri herkentyűvel!!!

Van, akinek a pálcika kezelése már nem okoz gondot:

De van, akinek néha még igen:
És olyan is van, aki sosem használta még, most tanulja:
Néhány koreai fogás:

A koreai kaja tulajdonképpen egészséges, meg klassz: hisz mióta kinn vagyok, meg tudom enni a csípőset:). Előtte rühelltem, ami miatt kaptam pár rossz kritikát. A tengeri herkentyűket meg imádom! Otthon nem jellemző, hisz Magyarországnak nincs tengerpartja. De Koreának örvendetes módon van :).
Bocsi, hogy dicsekszem a pálcikával, hiszen én is szereztem néhány vidám percet kollégáimnak az első próbálkozásaimmal. Harmadik napon már tudtam, de eleinte én is sokat ügyetlenkedtem.
Sajnos a terveket nem tudtuk tlejesíteni, de vendégünk is nagyon élvezte Koreát, szerencsére. Holnap megy haza, sajnos. Ez nem tetszik a konferenciás dolgokba, az ember keveset lát...
Délután egy másik magánegyetemre mentünk, ahol nagyon kedvesek voltak, megmutatták a labort nekünk.Tényleg, nagyon érdekes dolgokkal foglalkoznak. Utána Apgujangra mentünk, ami Szöulban a menő bevásárló-utca (Rodeo Street). És nagyon drága, szerintem nem érdemes itt vásárolni-ezzek kollégáimmal is egyet értettünk.Egy kevésbé puccos helyen töredékéért meg lehet kapni ugyanazt, tapasztalat!
Amúgy holnap Halloween! :) Túra a Dobongsanon :) Sajnos töklámpást nem tudtam faragni idő-és anyaghiány miatt. (pedig terveztem egyet a koliszobába, de nem jártam olyan helyen, ahol tököt lehet venni) De Apgujangon este láttam egyik üzlet előtt kettőt, aminek örültem :). Sebaj, jövőre nem marad el!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése