2013. május 10., péntek

Nyár???

Hihetetlen, alig 3 hete havazott... Most pedig annyira meleg lett hirtelen... Ma tehát 10km-es "verseny" volt, a Han-folyó mellett, Ichon-nál. Úgy volt a verseny, hogy emlékezni kellett az előző 10km idejére, és a "lassabb" futók előnyt kaptak. A Banpo-hídig (a szökőkutas híd) szaladtunk, majd a folyó másik oldalán el egy másik hídig, majd egy kisebb szigeten át vissza Ichon-hoz. Időmre nem emlékszem, de szerintem nem futottam rossz tempóban. Kicsit később indultam a kelleténél, de legközelebb "gyengébb" csoporttal fogok menni. Lefárasztott ez a 10km is, bár közel sem terhelte le annyira a szervezetemet, mint ahogy a félmaraton szokta.
Június 6-án lesz a következő félmaratonom. Addig is lesz edzés elég. A sport nagyon fontos nekem, kamaszkorom óta. Főleg most, hogy egy kissé mélyponton vagyok lelkileg. Nem folyamatosan, de vannak kissebb- nagyobb dolgok, amik kicsit "letörik" a hangulatomat, és többször vagyok ideges-frusztrált, mint ősszel. Szóval a futásra visszatérve: Tudom, nem megoldás a problémáimra, de legalább kitisztítja az agyamat, és sokkal könnyebben rájövök a megoldásra. Tulajdonképpen ezek miatt szeretek sportolni. Jobb feszültség-levezetés, mint az ivás (sok koreai a munka utáni piálással akar megszabadulni a stressztől -szerintem fail).

Komolyan mondom, a legjobb rész az volt most, mikor árnyékban szaladtunk. Amikor az utolsó két kilométernél lépcsőn kellett fölmenni egyik hídhoz, akkor majdnem meghaltam (höhö)!! Annyira nem fáradtam le, de izzadtam, mit a ló, mivel, de elég meleg volt. Már totál örömmel futottam az utolsó kilométert, és örömmel vettem át az érmet. Annyira jó érzés ilyenkor, hogy megcsináltam, lefutottam egy nagyobb távot (10 km már viszonylag nagy távnak számít futás ügyében)!!! Egyre inkább érlelődik bennem a gondolat, hogy le kellene futni a teljes maratont... Október-november körül tervezem, és ezzel a dologgal nem vagyok egyedül (több ismerősöm is filózik hasonló dolgokon). Nem 100%, de gondolkodom rajta. Már a bűnbakot is megtaláltam, ha véletlenül nem bírnám, és kipurcannék :) :). Emellett még tervezek pár félmaratont. Jövő vasárnap lenne egy, de lemondtam, mivel Namhe nagy álmom. Június másodikán lenne egy másik, de az reggel hétkor kezdődik, és addig esélyem sincs kiérni Yeouido-ra. Hatodika viszont ünnepnap, és az akkori futást már lefixáltam. Potenciális futásaim még: Június 22-én lesz egy, ha nem lesz jó túra aznapra, akkor megyek oda, aztán július7én, ami egy tengerparti futás lenne!! Na és, ha már augusztusban hazalátogatok, otthon sem fogok lustulni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése