2013. április 15., hétfő

Agymenés

Most kicsit "vidámabb vizekre evezek". Kinyítak a cseresznyefák, olyan gyönyörű a környék, hogy nem emberi! Öröm reggel fölkelni és szaladni egy jót. Illetve este is. Végre térdnadrágban.



 Szombat este megint lesz magyar társaságom, mivel egy jótékonysági vacsira hívtak meg, ahová több itteni honfitársam is csatlakozik. Annyira örülök, hogy a helyi fiatalok néha szerveznek közös programokat, összejöveteleket! Hogy nemcsak a Skype-n hallok magyar szöveget. Mikor egyik, lengyel származású (amúgy amerikai) haverom egy túrára elhívta a lengyel haverjait, ő is mondta, jól esett kicsit "anyanyelvén" dumálni.

Tegnap elmentem gyümölcsöt venni. Mikor koreaiul kérdeztem meg a bácsitól az alma, illetve a japán körte árát, el volt ájulva :). Egy extra körtét is adott nekem, mert "mennyire aranyos, egy külföldi koreaiul szólította meg". Szégyen-gyalázat, nem tanultam meg rendesen koreaiul. Az az igazság, hogy így, hogy nem nyelvet tanulni jöttem ki, nagyon nehéz. De boltban tudok kommunikálni, és kicsit értem a kollégáimat is.

Egyszer egyik ismerősöm azt mondta, Koreában háromféle ember található: Férfi, nő és ajumma. Mivel az ajummák külön kategóriát képviselnek. Tapasztaltam, már ezerszer, néha bosszantó, néha vicces dologokat. Az ajummák -a koreai idős nőket nevezik így- elég nagy tekintéllyel bírnak. Igaz, már én is csak röhögök, ha ki akarom fizetni a zöldséget, amit vettem, és elém tolakodnak... Meg már röhögve mesélem minden haveromnak, hogy a szöuli gépen, Moszkvában beszállásnál is megtörtént hasonló. Két hete, az eperfesztiválon is keményen flörtölt egy néni egyik haverommal, hogy az ő kajás standjánál egyen... heheh
Egy vicces eset, mikor chuseok-i hétvégén megtapizták a hasam: "songpyeon?"(koreai rizssüti) -kérdezték. De azért nem akarom őket fikázni: sok néni, már mondtam, fiatalokat megszégyenítő energiával túrázik a hegyekben. Sportosak viszonylag itt, Koreában az idősebb emberek, a fiatalabbak példát vehetnek róluk.

Ha már az állóképességnél tartunk: Vasárnap félmaraton! :) Mint mondtam, 21én 21km, heheh. Azt hiszem, ezt már sortban -trikóban fogom lenyomni... Már nagyon várom. Május 5én szintén félmaraton (sort-trikó tuti, sőt előtte lévő szombaton lehet, fölmegyek a Chiaksanra, bemelegítés gyanánt, höhöh)! A többit meglátjuk! :) De még lesz pár, azt őszintén remélem :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése