2013. február 25., hétfő

High1 resort kollégákkal

Tudom, a zene nem ide illik, de szeretem ezt a dalt. Szóval péntek délután kiderült, laborunk emberei egy szemináriummal összekötött síelésen vehetnek részt. Hát, ha síelésről van szó, akkor miért ne? Kicsit (nem kicsit, nagyon) be voltam rezelve a szombat esti dugó során, mivel kollégáim azzal ijesztgettek, hogy reggel hatkor találkozunk majd. De mikor megnéztem az emailjeimet, akkor megkönnyebbültem: Reggel tízkor fog indulni a busz! A buszút kényelmes volt, és viszonylag gyorsan odaértünk. Gangwon-do-n mentünk keresztül, ami gyönyörű. Rengeteg természeti látnivaló van errefelé, ugyanakkor sok kedves emlék fűz ehhez a részhez. Az első napról bővebben nem akarok mesélni.

Ma viszont síeltünk, amit nagyon élveztem. A High1 nagyon klassz síterep, Yongpyeong-gal vetekszik. Kár, hogy idén ez az utolsó síelés decemberig.
Lekaptam ezt a meredek lejtőt, miután lementem rajta. (höhö) Eléggé berezeltem, mivel hosszú volt és meredek. Illetve a hó sem volt rajta tökéletes, de sikerrel teljesítettem. 
 Golyós felvonó! :)
 Nekem tetszettek a pályák, gyönyörű volt a kilátás a felvonóból! :)
 A felvonókat istenségekről nevezték el: Hera, Athena, Zeus, Victoria, Apollo.... Yongpyeong-on színekről (Gold, Blue, Red stb), míg az O2-n gyümölcsökről nevezték el a felvonókat :).
 :)
 A koreai mosdó-szabályok rohadt viccesek! Itt az ürgék pl. úgy végzik a dolgukat, hogy le sem tolták a nadrágjukat. Hát, FAIL. EPIC FAIL!
 Kollégáim örülnek a síelésnek... hehehe
 Kaja: hot-dog plussz tteokbokkli.
Épp örülök a síelésnek, hehehe :). Jelenleg megfelelő méretű sínaci van rajtam! (Az O2-n már ecseteltem azt a bő gatyót). Síeltem is eleget, bevallom, estem is. Egyik diákon röhögtem, amikor snowboard-dal hatalmasat esett, erre én is eltaknyoltam a léceimmel...  De ez szombaton is megtörtént, már meséltem róla. Egyik srác szerint ez a karma, mivel a káröröm nem szép dolog. Szemet szemért, hehehe :)
 Szóval örülök, hogy eljöttem. Bár kicsit más érzés volt, mikor haverokkal, barátokkal síelek. Most nagyon hiányoztak, nélkülük uncsibb volt.
 Egy valami nem tetszett: Volt egyik pálya mellett egy síugrópálya. Oda építettek egy mozgójárda-szerű felvonót, amit nem lehetett kikerülni. Csúszós volt, és lassan ment, valahogy ez nem tetszett. Szerintem a csákányos vagy tárcsás felvonó célszerűbb lett volna itt (térkép szerint az lett volna, szóval fail). Ausztriában, Kreischbergben (ahol síelni tanultam, ide egyszer visszatérek) nagyon bírtam ezeket.
A hó minősége nem volt rossz, főleg most, a tél vége felé. Mikor decemberben először síeltem Yongpyeong-on, a friss hóban nagyszerű volt. Vagy talán akkor bennem volt a "Hurrá, itt a tél"-érzés, most pedig már kicsit várom a tavaszt...
Épségben hazaértünk, senki sem sérült, a busz is viszonylag gyorsan visszatért Szöulba :).
Még valami: Idén télen tanultam egy sízős kifejezést: Fehér hátsó: Akkor használják, mikor valaki sível/snowboard-dal elesik, és egy darabig seggen csúszik hehehehe. Szerencsére idén télen ez a "Fehér hátsó" jelenség nálam ritka volt (bár előfordult). De egy biztos: Jövőre, ha időm, és egyéb lehetőségeim engedik, el fogok menni síelni, mivel imádom ezt a sportot! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése