2012. március 27., kedd

Tavaszi agymenés

Ma szoknyát vettem- már kinn sincs hideg hozzá, de a laborfolyosón még kicsit megborzongtam. Futáshoz már kevesebb réteg is elég. Sőt, futásra is több affinitásom van, mint egyébként. Csak el fog jönni az a fránya tavasz! :D Délen már tuti virágoznak lassan a cseresznyefák... Majd hétvégén meglátjuk. Gyeongju is lesz, de lehet, csak 14-én. Már el akarok jutni valami kulturálisan jelentős városba is, Szöulon és Jejun kívül eddig csak a hegyeket jártam, bár rengeteg szép természeti látnivalónak örülhettem. Wolchulsan is kilátásban van majd április végén a híres hídjával- ami egy nagy völgyet ível át. Busanba is el szeretnék jutni, de van egy nagyobb szabású álmom van, mégpedig Ullengdo-ősszel istenuccse (azt már csak az új bakancsomban fogom-piros lesz!!!)!!! Tudom, nem utazni vagyok itt, dolgomat is igyekszem végezni. A tél viszonylag sok sikerélményt hozott (ahhoz képest, hogy a tavaly május-október időszak holtidő volt), remélem, a most tavasz még adni fog hasonlókat.
Az egyik prof előző félévben úgy búcsúzott tőlünk, hogy: "Pihenjetek is valamit vakáció alatt. Ne csak a meló legyen, próbáljatok meg minél többször kikapcoslódni"- ő tényleg maximálisan rendes volt, egyik legjobb tanár, és mint embert is kedveltem.

Vicces, jövő hétvégén elvileg húsvét, de nekem sajnos nem tud idejönni a nyuszi, és a tojásfestés is elmarad. De nem baj, ha egyszer lesz gyerekem, akkor majd csináljuk együtt.

Még nem tudom pontosan, hogyan tovább diploma után. Még van időm, és dolgom is addig, de nagyon kérdéses. Lehet, maradok még itt 1-2 évet, postdoc, vagy hasonló. De az is lehet, hogy inkább Európában keresek állást. Mondjuk Németországban, Angliában. De ez még odébb van, egyelőre ezt kell végigcsinálnom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése