2012. március 5., hétfő

Egy komor délután

Szomorú, esős, nyirkos idő van, minden olyan sötét... Ilyen időért nem volt érdemes fölkelni... Az ilyen napokban tényleg a "túlélni a mai napot" a fő cél. Nagy önuralom kell ilyen napokon, hogy rendesen tudja az ember csinálni a dolgait. Próbálom magam vigasztalni, hogy "fel a fejjel, itt a tavasz nemsokára".
Bakancslistámon három fő tétel szerepel idén tavaszra. Már annyira, de annyira várom a tavaszi virágokat, hogy nem emberi! :)
- Két hét múlva kirándulás Maisan-ra (Lőfül-hegy, híres a Buddha-temploma), és a sárgabarack-virágzás (Mae-hwa flowers) ünnep.
-Március utolsó napján Jinhae, cseresznyevirágzás-ünnep.-Ha időbe és költségekbe is belefér, Gyeonju-ba is el szeretnék jutni. Remélem, bele fog férni.
Ezen kívül számtalan hely, de majd remélem, meg fog adatni később.
Ma a menzán látszott, készülődnek valamire, választék is nagyobb volt. Gyümölcsöt is adtak. Meglepődtem, mikor egy papírt alá kellett írni. Mikor fizetni akartam, mondták, nem kell. Nem tudom, mi okból kaptuk az igyenkaját. A srácok szerint hivatalosan mától nevezték át a sulit.Nem tudom. Azt hittem, ez már ezer éve megtörtént...
Próbálok pozitív lenni, és kitartás!!! Igyekszem arra gondolni, hogy holnap már esik, és hogy hamarosan nyílnak a tavaszi virágok. Hogy torkom gyógyulóban. Hogy tavasztól kutatásomban is ígéretesen alakulhat. Hogy hamarosan szoknyát is lehet hordani. De akkor is, olyan szomorú idő van ma... :(. Sebaj, megiszom most ezt a jó kis citromos teát, és mindjárt másképp látja az ember a világot :).Nem tudom, mi van velem, de szinte csak aludni tudnék most, este fél 8kor. Honvágy manapság bár ritkább vendég nálam, mint tavaly ilyenkor. Ennek ellenére most is előfordulnak olyan napok, amikor legszívesebben bepakolnék, és gépre pattannék. Tudom, ez mással is megtörténik, aki külföldön él. Van, aki képes túltenni magát rajta, és bírja a dolgot. Jelenleg én is képes vagyok erre, futni megyek ilyenkor, vagy sétálok egy nagyot. Sajnos a kulturális különbségek okozzák a legtöbb gondot. Remélem, a követségi találkozó jó lesz. Régen beszéltem már magyarul, Skype-t leszámítva...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése