2012. március 14., szerda

Fehér-nap és hajvágás

A Fehér nap a koreai Valantin-nap alternatívája, Mikor a fiúk tesznek ki magukért, és megajándékozzák életük aktuális nagy szerelmét. "Főzőkanál férfikézben" XD: a srácok épp házi édességet csinálnak a laborban. Az egyikük azzal akarja meglepni a barátnőjét. Cuki gesztus :). (Valami mogyorós candy-t gyártanak)
Már tört kissé a hajam, úgy döntöttem, levágatok belőle pár centit. Megkerestem azt a fodrászatot, amit tavaly, és kértem. De a fodrászfiúnak kicsit jobban járt a szája, mint az olló. Koreaiul dumált, hogy ismerős vagyok neki, látott futni. Kivettem a beszédjéből pár koreai alapszót, pl "suli", "kolesz" , "menza', "sportpálya". De túl rövidre vágta. Jelenleg vállig ér a sörényem. Persze fejemet nem változtatja meg, annyira nem feltűnő, hiszen nem drasztikus, nem festettem át, vágatam frufrut, stb. Hasonlóan viselem, mint eddig. De majd visszanő. Végülis, nem rossz :))) De a teljesen kibontott haj most tabu, mivel frissen mosva és vágva már az oroszlán sörényét idézi. (utólagos módosítás-volt, akinek előbb feltűnt az új nyakláncom, mint az új hajam XD)
Béna kép, de ezen látszik a "kár". Majd visszanő. Ennek ellenére hajam így sokkal egészségesebb, ápoltabb hatású, hogy nincs ott a törött vég. Kicsit rövid lett, de nem lett helyrehozhatatlan. Nem lépcsőzetes, de kicsit tépett hatású lett :).
Ma volt az éves találkozó a Magyar Nagykövetségen, amiről következő fejezetben írok. Jól éreztem magam, sok ismerős arccal akadtam össze, de sok új embert is láttam. Egyet sajnáltam: Túl gyorsan eltelt. Annyira jól esett magyarul dumálni, hogy az nem emberi.
Előtte azonban bementem a Hamilton áruházba, ami Itaewonon egy nagyobb áruház. Direkt emiatt indultam korábban. Ami miatt érdekes, hogy ezüstékszerek itt megfizethetőek. 2-5 ezer forintért már egész mutatós darabot lehet kapni. Nem tudom a magyar ezüst-árakat, de ha valaki Szöulban jár, és ékszert akar venni, itt megéri (gazdagabb lettem egy ezüstlánccal, amin régi ázsiai pénzérmét formázó medál van :) ). Aranyról nem nyilatkozom, mivel jelenleg nem hordok, de láttam pár szép aranykészert már. A másik, ami miatt érdemes idejönni, azok a féldrágakövek, azok között is az ametiszt. Koreában ametiszt híres, és szép ékszereket lehet itt venni. Nekem személy szerint tetszik. Tudni kell, kiskorom óta érdekelnek az ásványok, féldrágakövek, bár nem vagyok geológus, de szerettem őket. Gyakran szemeztem már az ametiszt-ékszerekkel, a kötött, élénk színük ellenére tetszenek. Szépen meg tudják őket munkálni, és jól harmonizálnak az ezüsttel. Vettem egy kék topáz, félalkalmi fülbevalót (tényleg nagyon szép), és az eladó asszony még "hozzám vágott" egy apró ametiszteset, aminek nagyon örültem. Szóval, ha egy szép koreai emléket akar az ember, menjen Itaewonra, a Hamiltonban nagyon szép ezüstöt lehet kapni, és ami megfizethető is. Alkudni nem tudom, lehet-e, de mikor mondtam ez eladnónak, hogy diák vagyok (kérdezte), adott kedvezményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése