2014. július 21., hétfő

Vándormadár Vikingföldön, 3. rész: Látogatás Malmöbe

Na, most folytatom a beszámolót: Egy rokoni találkozó és a fáradság miatt megcsúsztam az írással, de most már folytathatom. A koreai haverjaim iszapfesztiválos képei ázsiai honvágyat okoztak, szívesen lettem volna ott én is... De majd jövőre, reméljük :). Szóval a konferencia véget ért, az utolsó két napon nagyon szép idő volt: "szívesebben sétálnék a városban, csak most szakmailag fontos nap van"-főnököm szavai... Utolsó konferenciás napon már csak délig voltak előadások, így hát terveztük a srácokkal, megyünk Malmöbe. Viszont a srácok későn terveztek indulni, én pedig még világosban (kb. 11ig volt világos) vissza akartam érni, emiatt korábban kimentem a vasúthoz. Eredetileg Göteborgba is el akartam menni, de nem kaptam elég időt... :(. Na mindegy, mentem a vasúthoz, ahol nem találtam a jegypénztárakat. Kiderült, csak automaták vannak, ami nem is lenne baj, csak aprópénzt fogadtak el, ami nálam nem volt. Szerencsére egyik mögöttem álló nő felváltott nekem egy százast, így már nyomtatták is a jegyem. Az infónál meg mondták, mikor és hol indul a vonat. Szerencsére tiszta, rendezett volt a szerelvény, és fél óráig tartott az út. Átment a vonat a tengeri hídon. Két falut érintettünk, majd végre megérkeztünk a városba. Szereztem térképet, és először a tengerhez mentem ki. Érdekes tengerpartja volt, a füvön vagy egy fastégen feküdtek az emberek, és lépcsőkön mentek be a tengerbe. Kicsit melegem volt, én is vágyódtam a tengerbe, de azért megálltam: nem volt nálam fürdőcucc. Itt is sok bringát láttam, ugyanúgy, mint Koppenhégéban :).



 Sétáltam a belvárosban is, ami nagyon szép volt, ha több időm lett volna is megálltam volna itt egy pár órára. Rengeteg utcai zenészt láttam a városban, és nagyon tetszett a sétálóutca is.





 A vonat Koppenhágába visszafelé 10 percet késett, és gyorsan otthon voltam. Eléggé elfáradtam, de megérte ide ellátogatni. Remélem, az élet során még lesz rá alkalmam :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése