2014. július 1., kedd

임창정-문을 여시오 M/V -Újabb k-pop"gyöngyszem" :)

Nem nagyon hallgatok k-pop-ot, de azért van 1-2 kivétel. Im Chang Jeong, egy ismert koreai énekes-színész énekli (ő is játssza a főszerepet), amiben sok k-pop előadó működik közre ( U-kiss, Wonderboyz, stb.). Kicsit Gangnam Style-re hasonló a tánc, azt is olvastam, hogy  Im Chang Jeong és PSY haverok, és neki is nagy szerepe volt abban, hogy PSY "befutott".

Látszólag vicces, poénos klipp, kicsit trot-os beütésű dal. Azonban elég komoly mondanivalót hordoz, a koreai társadalom "hibáira" hívja fel a figyelmet.
Többek közt az MSG (monoszódium glutamát, ízfokozó) használata, amiket előszeretettel tesznek a kajákba (fúj, már nem tudja az ember mit eszik...). Emellett ott vannak még egyéb dolgok is: az edzőteremben a csajok bámulása, szemetelés, bullying, a zsebtolvajlás (szerencsére itt ritka), a mobil bámulása a haveri körben, szürreálisan magas kaució lakásbérlés esetén (sajnos ez igaz).  Vagy hogy a fiatalok elfoglalják néha az időseknek fenntartott helyet (nem nagyon láttam ilyent).

Hasonló a Gangnam Style-hoz kicsit a stílusa, vicces, poénos dal, ami mondanivalót hordoz. A legtöbb k-pop előadót nem ismerem sajnos. Sok dal egyfajta "rágógumi pop", angol közhelyekkel. Kicsit a 90es évek popbandáit idézik a k-pop slágerek, amiket én a boltokban szoktam hallani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése