2014. július 19., szombat

Vándormadár vikingföldön, 1.rész: Odaút és a Tivoli vidámpark

Szóval megérkeztem haza, egy napot próbáltam pihenni. Valamennyire sikerült is, szerencsére időzóna-ugrálást is jól bírtam. De másnap hajnalban már indultunk ismét a bécsi reptérre, ezúttal a koppenhágai gépre. Sima utam volt, gépen adtak lötyit meg sütit is. Nem volt hosszú út, másfél órás útról volt szó. Mivel a hátizsák helyett a húzós bőrönddel mentem, emiatt alig ismertem meg a saját cuccomat a csomagkiadásnál :) :).
Irány a metró, szerencsére jól mondta a host-om, gyorsan megérkeztem a belvárosba. Nyomtattam előző napokban térképeket, és könnyen odataláltam a szállásra is. A "host"-szót magyarázva: Dániában mivel drága a szállás (Sőt, Európa egyik legdrágább országa, magyar szemmel nézve), sok ember szállásol el a lakásába turistákat. Én is egy ilyen honlapon akadtam rá arra a belvároshoz közeli szállásra. Alapjában véve egy tiszta, rendezett helyről volt szó, a tulaj egyből adott térképet, így könnyen ki tudtam igazodni a városon. Wifit viszont nem tudtam beállítani, sem a szobámban, se nem kávézóban. Ráadásul mobilom sem működött, így Családomat sem tudtam értesíteni. (utólag kiderült, ők is idegesek volták). A tavak mellett kicsit sétáltam, megcsodáltam a "rút kiskacsákat", és metróztam a konferencia színhelyére, ahol végre tudtam emailt nézni, hazaírni, és Főnökömmel fölvettem a kapcsolatot, aki segített a regisztrációban. A srácok (két diák jött még a laborunkból) később jöttek, velük csak másnap dumáltam. Főnököm amúgy egyből beküldött egy előadás-sorozatra, ami jó volt. Aztán elmentem sétálni a városba, fényképezgettem. Ettem ezen kívül egy ázsiai gyorskajáldában, ahol dobozokba adták ki a kaját. Nem volt túl jó, de kaja volt, ami már kellett. Egy jazz- fesztivál volt a városban, az sétálóutcán voltak táncbemutatók és koncertek. Nagyon jó volt, legszívesebben sokáig maradtam volna, csak megeredt az eső, és irány haza. A bejutás macera volt, mivel a kulcs nehezen nyitotta az ajtót, és nem mozdult a zárban. Még mázli, hogy volt egy hátsó udvar-és bejárat. A továbbiakban az használtam, annak ellenére, hogy a tulaj megmutatta nekem, hogy kell kezelni a kulcsot. De sajnos elég fáradt voltam mindig estére, emiatt a könnyebb megoldást választottam :).
Egész éjjel szakadt, ráadásul elég ergyán aludtam, mivel idegen hely, és kicsit féltem, de hála az égnek alaptalanul. Tudjátok, tipikus csajos félelmek :) :).
Másnap reggel esett az eső, emiatt úgy döntöttem, nem veszem igénybe a bringát egyelőre (felajánlották, kibérelhetem, amire igent mondtam). Még mindig szitált az eső, de szerencsére elállt később. Aznap már előadások voltak, a legtöbbet élveztem. Az egyik dán hercegnő is megjelent. Láttam megérkezni, az emberek lelkesen fotózták őt, virágot adtak át neki.Aztán mentem a nagyterembe, épp jókor: Először díszőrség -felvonulás volt a nagyterembe, majd beszédet mondott a  hercegnő.A poszteres szekciónál aznap volt a poszterem, volt több érdeklődő is.

Valaki írta nekem, a Tivoli-t, a híres vidámparkot ki ne hagyjam, ha már Koppenhágában vagyok. Nem szeretem annyira a vidámparkokat, de nagy meglepetés ért: A Tivoliban volt a konferencia fogadása.
 A srácokkal a Tivoliba való megérkezés után :)
Először kaja volt, többek közt lazac, tengeri herkentyű, saláta meg sütifélék közül lehetett választani. Aztán bármilyen játékot kipróbálhattunk. Ültünk az óriáskerékben, a hullámvasúton, meg valami bánya-csónakban is. Sajnos én nem bírom annyira  a körhintákat (erre mondta valaki: "mi lesz veled űrhajóban? :) ) . A srácok majd egy órát vártak egy számomra kissé félelmetes körhintára, potyára. Addig én fotózgattam a környéken. Később mégiscsak sikerült a srácoknak feljutniuk a körhintára, én meg fotóztam őket. Aztán még céllövöldét is kipróbáltuk, de már késő volt, irány haza. Otthon aludtam, mint akit fejbe vertek egy hatalmas téglával :) :).
Rút kiskacsák
 Pár kép a Tivoli-ról :)




"Puskázunk a srácokkal"

Hát, nekem a körhintáktól fel szokott fordulni a gyomrom... De azért jó este volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése