2014. március 31., hétfő

Szomorú hír...

Sajnos hamarosan véget ér a koreai tartózkodásom :( :(. Most voltam a Bevándorlási Hivatalban, és mondták, nem adják ki az új tartózkodási engedélyemet, mivel megtudták, hogy régebben édesburgonyát terveztem Magyarországra vinni (amit végül nem tettem meg, lebeszéltek róla...). Nem tudom, ki nyomott fel, és azt sem tudtam, hogy ez ilyen nagy bűn...

Aki nem hiszi, itt a hivatalos levél róla...

Szóval, ma van Bolondok Napja :). Tudom, buta tréfa...Tudom, egyszer.kétszer már én is (majdnem) elhittem 1-1 bolondok napi tréfát. Pl. indiai barátom kamu "esküvői meghívóját", vagy most egy másik barátom mondta, hogy Amerikában egy földrengés során úgy megrongálódtak az utak, hogy gyalog ment dolgozni. A fb-n sokan bevették azt a levél-dolgot :). Gimiben a "lóg a cipőfűződ" tréfák mellett néha megpusziltuk egymást "isten éltessen"-"téged is"- beszólásokkal (ja, meg páran vicces fejfedőkben feszítettek...).

Megkaptam a tartózkodási engedélyemet (normális kép van rajta...), de lehet (és remélem), hamarosan váltani kell megint. Még nem tudom, mikor, de reméljük, jövő héten sikerül elintézni. Hazafelé találkoztam egyik futóklubos csajjal, aki szintén jön a  hétvégi maratonra... Fura az ismerőseimet "civilben" is látni, azaz nem futócuccban, vagy épp túracuccban...  Meleg van, 20 fok felett van a hőmérő higanyszála. Állítólag hajnalban volt egy kisebb földrengés, 5 körül, de nem éreztem semmit, pedig nem sokkal utána ébredtem fel. Az ágyam fölötti akasztón lógnak az augusztus óta futott félmaratonok-maratonok érmei, nem estek a fejemre, szóval nem lehetett olyan nagy...

Sajnos, akik két hét múlva Gyeongju-t tervezik, azok szerintem sajnos lekésnek a cseresznyevirágzásról... (két éve jó volt az időzítés) Annyira hirtelen és korán jött idén... De ettől függetlenül nagyon szép :)





4 megjegyzés:

  1. azért ezen az édesburgonya csempészterven jót mosolyogtam :D :D :D

    VálaszTörlés
  2. Főnököm mondta, hogy nem szabad, mivel "élőnek" számít :) :). Viszont, ha gyárilag van csomagolva, akkor nincs vele semmi baj :) :).

    VálaszTörlés