2013. október 31., csütörtök

Emberhúskapszulák...

Most olvastam egy hírt, amin ledöbbentem. Családom hívta fel rá a figyelmet, én meg utánanéztem a BBC-n és CNN-en.
 Kínában gyártanak egyfajta kapszulát, ami elhalt magzatok szöveteit tartalmazza (képet a CNN-ról vettem).
Kiszárítva, porrá törve. A hiedelem szerint erősítik az immunrendszert, kondíciót, fiatalítanak, rák ellen jók és a gyógyulást gyorsítják. Legalábbis olyan emberek vették meg őket, akik ebben hittek. A valóság azonban más. Ezekben a kapszulákban kimutattak húsevő baktériumokat (pl. MRSA), meg egyéb veszélyes kórokozókat.
MRSA
 Koreában ezek a kapszulák tiltottak, mégis becsempészték őket. Idén 35 esetben találták 17451 kapszulát. Emellett tavaly is találtak hasonló dolgokat. Északkelet -Kínából csempészik be ezeket... Állítólag zöldségextraktumokkal keverik őket, hogy a szaguk ne legyen felismerhető. Vagy épp más
 gyógyszer csomagjába teszik őket, vagy postázták Koreába.

Furák ezek a kínaiak... Most láttam egy videót, hogy sok helyen az utcai kaját olyan olajjal készítik el, amit csatornából halásznak, vagy megveszik olcsón a használt olajat. A használt olajat kitisztítják. De az is teli van karcinogénnel. Azt hiszem, ha egyszer eljutok pl. Pekingbe (mivel oda el szeretnék menni), meggondolom, hogy veszek-e utcai kaját... Koreában viszont nem hiszem, hogy a "streetfood"-dal gond lenne. Én is gyakran eszek ho-tteokot, vagy egyéb utcán árult dolgot, de sosem lett tőle bajom, tehát "nem is beszélek ellene " :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése