2013. október 31., csütörtök

Drgon Hill spa

Vasárnap korán indult Chuncheonba a buszunk, és esélyem sem volt kiérni Ichonra vasárnap hajnalba.  Emiatt a Dragon Hill fürdőbe aludtam. Koreában ezek a nyilvános fürdők, vagy jjimjibangok nagyon népszerűek, akár éjszakai szállás, akár pihenés gyanánt. Yongsan állomáson helyezkedik el, ahonnan lazán el lehet sétálni Ichon-ra.  Van még jjimjibang Seoul Station mellett is, de onnan taxizni kellett volna, tehát pénzben ugyanott lettem volna.
Kicsit eltévedtem, rossz irányba mentem, de meglett végül, a Yongsan-i E-Mart mellett van közvetlenül. Képeket nem csináltam...
A bejárat, mű-bambuszfákkal... (nem tudtam megállapítani- igazi-e)
 Kőkrokodil :).
Előttem pár csaj szerencsétlenkedet, de végül én is sorra kerültem. Befizettem a 13000KRW-t, amiért megkaptam a kulcsot, számmal, chippel, ezt csuklóra kellett tenni. Emellett kaptam afféle pizsama-szerű ruhát, és törülközőket. Voltam már másfél éve Jeju-n is jjumjibangban, de akkor csak lazításként mentünk oda, nem aludni. Azt jobban élveztem, talán amiatt is, mivel egész jó társaság gyűlt össze a kiránduláson, és velük lehetett dumálni, ökörködni. Egyedül unalmasabb volt.
 Elsőként a cipőket kell elzárni. Majd a női liftben föl kell menni az öltözőhöz, ahonnan a női fürdők nyílnak. Oda csak egy törülközőt szabad vinni, ruha nélkül szabad csak vízbe menni. Vannak az első emeleten a közös helyiségek, fűtött padlók, izzasztószobák. Emellett kültéri úszómedence is, ahol úsztam 1-2 hosszt (volt nálam fürdőrruha). Nem sokat, a másnapi verseny miatt. Később közös helyiségben, a "piramisban" akartam aludni, (állítólag jáde kőből készült) ahol sokan pihentek rajtam kívül. De végül a zaj miatt fél kettőkor kimentem onnan. Kicsit pancsiztam, majd a női öltözőhöz tartozó fűtött padlójú helyiségben heveredtem le. Ott aludtam kicsit még, de korán kellett indulni.

Alapjában véve tetszett, de nagy volt a tömeg. Gondolom, sokan használják a jjijjibangot éjszakai szállásnak, ha nincs esélyük kiérni egy korai találkozóra, mivel olcsóbb, mint a hotel/hostel. Vagy épp pihenésként, családi programként járnak ide. Hasonló esetben, korai találkozó esetén mindenképp igénybe fogom venni. Mindenképp érdemes, mivel tiszta, kulturált hely :).

Amúgy meg kezd elegem lenni a koreai csajokból, akikkel mindig összeraknak egy szobába. Jobb a szitu, mint az előző féléves pinky libákkal (tudok erre jobb szót is, de nem illik ilyent képernyőre vetni)... Akiknek tényleg hatalmas arcuk volt, csakis azért, mert menő kütyüjeik (és gazdag szüleik) vannak... Most is az egyik csajszi hajnali kettőig-háromig filmezik, közben meg nyomogatja az okosmobilját közben. ***** erős a lámpája, nem lehet tőle rendesen aludni.   Azt is látom, túlzottan függenek itt az emberek a kütyütől. Arról már meséltem, hogy a a kávézókban a baráti találkozókon mi van. Emellett ha ágyba is bújnak, ott is nézik a kütyüt. Szóval nem pihennek rendesen. És a másikat sem hagyják pihenni az erős lámpájuk miatt...  Ma is ez volt a fő téma két osztálytárssal. Lehet, diploma után rákényszerülök, hogy okosmobilom legyen, de nem hiszem, hogy nekem ez olyan lesz, mint a heroin... Amúgy meg a normák, elvárások, íratlan szabályok fülemen jönnek ki... Hiába szeretem, amit csinálok, ezektől herótom van. Rúgj fel mindent, ha füttyentenek, ne legyen semmi örömöd a munkádon kívül, ne legyen életed. Légy benn hétvégén is, és gürizz. Szerencsére ritka az ilyen, de akkor is. Emellett nem tájékoztattak rendesen a disszertáció formalitásairól sem. Találd ki, álmodd meg, és majdnem szívbajt is kaptam múlt héten.

Holnap akkor sem leszek benn, megyünk Daedunsan-ra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése