2012. november 26., hétfő

Szerintem ez RONDA!

Volt pár dolog tegnap, ami nem nyerte el a teszésem. Tudom, ízlések és pofonok, én csak a saját, szubjektív véleményemet írom le. Sajnos én nem szeretem ezeket az aranyozott, agyoncifrázott dologkat, a természetesség, egyszerűség híve vagyok. Hozzám sokkal közelebb áll művészetben a pl. gótikus stílus, mint a barokk.

Mivel tegnap volt egy kis időnk a busz indulásáig, elmentünk az suwon-i erődítményhez, ami UNESCO világörökség része. (Azt hiszem, a fiúkat halálra idegesítettem ezzel a kijelentéssel...) Itt található ez a bizonyos szentély az arany Buddhával. Szerintem ez a "giccs" kategóriát súrolja (sőt, kőkeményen beleesik).
Koreában párszor tapasztaltam, próbálják lekoppintani az európai templomokat. Európában ezek nagyon is szépek tudnak lenni, de valahogy itt giccsnek hatnak. Lehet, hogy hozzájárul, hogy nem keresztény kultúra. Vagy hogy mióta járok néha istentiszteletre, megszoktam a kulturház-kinézetű templomot...
Előző fejezetemben említettem a Korean Folk Village mellett található objektumot... Maga a tradícionális falu gyönyörű, még a "fake" effektusok mellett is, de erre viszont azt mondom: ízléstelen (bocsi, fiúk! :))!
Tudom, ízlések és pofonok, sokan megköveznének, ha olvasnák ezen sorokat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése