2012. november 4., vasárnap

Földhíd és Gunsan

Szombat reggel korán indultam, de bár ne tettem volna, a busz fél óra késéssel érkezett meg Jukjeon-ra. Warren, ha ezt tudom, futni is elmegyek!!! Legalább 4-5 buszt láttam amik Naejangsanra mentek. Warren utólag elmondta, hogy az idős emberek, akiknek Jirisan, Seoraksan meg az egyéb hardcore hegyek "túl soknak" bizonyulnak, mennek Naejangsanra. Jukjeon-nál én voltam az egyedüli felszálló, viszont a banda fele (becslésem szerint) Suwon-nál csatlakozott hozzánk. Kevés ismerős jött. Viszont útközben összebarátkoztam két rokonszenves sráccal, akikkel a hétvége nagy részében lógtam. Böszme nagy dugók voltak az út elején, de a végén "elfogytak" a járművek. Tenger melletti úton mentem, közben röhögtem a fiúkon, akik kifejtették, hogy múlt héten fürödtek Boryeongnál a tengerben :). Azt mondták, nem volt hideg (legalábbis pasiszemmel nézve)... Közben az "Ugly Truth" cím filmet néztük, hát azon is sokat röhögtünk! :) Hamarosan egy hosszú földhídhoz értünk, ami 30km volt, itt Koreában ez a leghosszabb. Állítólag. Egy szigetnél álltunk meg (Gogunsando), ahol fölmentünk egy kisebb hegyre (Gunsan- a srácokkal azon viccelődtünk, pisztolyhegy), ami vulkanikus lévén elég "rücskös" volt, kicsit a balatoni hegyekre emlékeztetett. Szép kilátás nyílt a tetejéről.

Csakhogy a srácok örüljenek: Pisztolyhegy :).

"Szembe fotózunk, mert az olyan jó". A rücskös, vulkanikus sziklák jól látszanak... :) :)
Lesétáltunk, majd megcsodáltuk a gyönyörű kilátást a tengerre. Illetve fotózkodtunk a  vicces korlátokon :).  Tudom, egy rossz mozdulat, és nem ússzuk meg egy darabban, de azért igyekeztünk biztosan helyezkedni.
 Sokan kajáltak, majd irány a busz, mentünk Byeongsangdo Nemzeti Parkba.Még egy megjegyzés: Úgy látszik,  jehovista szekta székhelye ez a környék (Szöulban még nem találkoztam Jehova tanúival). A benzinkútnál, mikor WC szünet volt, illetve Gunsannál is leszólítottak több embert a misszionáriusaik... Hát, engem már kiráz a hideg a szektások agymosott dumájától (Heavenly Mother...) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése