2012. június 2., szombat

Szöulban: Changdeokgung honfitársakkal

Régen jártam már Szöulban, hétvégente, ha tudtam, inkább menekültem a városból. Mostanában nem tudom, mi van velem, de  nehezebben bírom a zsúfoltságot, zajt, tömeget. Pedig első félévben szabadidőmben gyakran nézelődtem a városban... Most azonban két honfitársam turistáskodni jött Szöulba kis időre. Fölvették velem a kapcsolatot, érdeklődtek az itteni világról. Örülök, ha olyan magyarokról hallok, akiket érdekel Ázsia, az itteni élet. Szerencsére állítólag egyre többen vannak.

A Gyenobokgung palota mellett a másik híres palota Szöulban a Changdeokgung. Oda mentünk. Nem annyira látványos, mint a Gyenobokgung, bár szerintem nagyon szép az is. Egyszer jártam ott, még "boldog, naiv újoncként". Tulajdonképpen akkor esett le, hogy egy más világ, és hogy egy nem is rossz világ. A palotának van egy "titkos kertje", de azt nem néztük meg, mivel irreálisan drága volt a belépő.  Magát a palotát még most is nagyon élveztem :). Meleg volt ma, nagyon is.  Úgy néz ki, visszavonhatatlanul itt a nyár.



 Nem tudom, milyen bogyó, de nagyon szép a színe...
 Lepke! Épp próbálkozunk, minél jobb fotót csináljunk róla :)
 Ezek után elsétáltunk Insadongra, közben vettünk "ice cup"-ot. Azaz azt a bizonyos lötyit, amihez adnak egy műanyag pohárban jeget. A csajoknak nagyon tetszett ez, de én is szívesen iszom néha ilyent :)
 Magyaros ice cup, hahahahaha :)
 Megtudtam, hogy a kenyérfélék amiatt édesek itt, Koreában, mert Amerikát akarták lekoppintani. Ezt nem tudtam. Hasonlóan a szemeteskukák hiánya is Amerikának köszönhető, de erről korábban már meséltem. Ezt nehezményeztük mind a hárman...

 Insadongon kicsit nézelődtünk. Nem tudom, mi van velem, de ugyanúgy tetszettek a különféle szuvenírek, mint első alkalommal. Élveztem én is a sokszor látott dolgokat, terveztem, mit fogok hazavinni (fiúknak legyezőt, lányoknak meg... még nem tudom :)). Megvitattuk, mi, micsoda, menyire szép, cuki, ronda, stb :). Lehet, hogy a szuvenírek megcsodálása egy közös csajos tünet?? Nem tudom :). Viszont most tanultam valamit. Szuvenyírvásárláskor érdemes megpróbálni alkudni. Eddig nem mertem, de legközelebb megpróbálom. Hátha egy kedves mosoly meggyőzi őket, hogy kicsit engedjenek :). A lányok is ezt csinálták, meggyőzték a bácsit, aki egész sokat engedett egy táska eredeti árából :). Insadong egyébként nem drága annyira (mármint az átlag-szuveníreket értem). Azt hallottam, Kínában nagy kultusza van ennek az alkudásnak...
 Koreában egyébként nagy divatja van annak, hogy a párok "egyenfelsőt" vesznek föl, egyforma pulcsit, inget, stb. Láttunk pár esetet erre. Állítólag direkt üzletet csinálnak ebből. Meg abból is, hogy a pároknak egyen-mobilt terveznek, párok számára kitalált díjcsomagokkal (elvileg otthon is jelen van ez).

Szerencsebékák. Annyira cukik!!!
Fallikus figurák itt is voltak, pl. majom, vagy elefánt, aminek nagyobb fütyköse volt, mint maga az állat....
Kaki alakú gofri!!!! Atayég!!! Ugyanaz, mint a 붕어빵, a vörös babbal töltött palacsintatészta, viszont ilyen extrém alakú... Úristen, hahaha :)

Kukoricapufi, vicces alakú. Jól néz ki, kb. mint egy pásztorbot :) :). Próbáltuk megfigyelni, hogy hogy készítik, de továbbálltunk, mivel a helyiek megint megbámultak mineket... 
Később elbúcsúztunk. Suseo-nál gusztusom támadt némi tteokbokkli-ra (Néha megkívánom, pedig annyira nem kedvencem). Vettem is egy adaggal, de kicsit megbosszulta magát... (nagyon csípett, pár perccel utána, hogy kivégeztem)
 Jól éreztem magam, örülök, hogy összejött a találka. Valójában kicsit hiányzott a városban való járkálás, emellett a magyar társaságnak is nagyon örültem :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése