2012. június 3., vasárnap

Yeongwol és környéke-Donggang river

Steve egy jó kis kirándulást szervezett a Gangwon-do tartományhoz tartozó Yeongwol-ba. Nem volt túra jellegű ez az utazás, de szép helyeken jártunk. Először egy folyókanyart néztünk meg, aminek a "benyúlása" kicsit a Koreai-félszigetre emlékeztetett. Egy tutaj-szerű komp közlekedett arrefelé. Itt rám mosolygott a szerencse: találtam egy 10 ezer KRW-s bankjegyet. A srácok mondták, tegyem el.
Végülis, kicsit hasonlít :). Donggang folyó, aminek, a Tiszához hasonlóan rengeteg kanyarulata van...
 A tutaj: De utaznék rajta! Egyébként erre a vidékre jellemző volt, hogy régen tutajjal szállították a folyón a rakományt-  Júliusban vagy egy fesztivál errefelé, amikor ki lehet próbálni ezen szállítási eszközt. Elvileg rafting-túrákat is indítanak ezen a folyón. Egyszer már szívesen kipróbálnám azt is.

Ezek után egy másik sziklához mentünk, ahol a koreai pasasok főtt selyemhernyót, beondegi-t ( 번데기) vettek. Persze megszekálták vele a legtöbb csajt, köztük engem is. Le kellett nyelnem. Annyira nem is rossz, de nem lesz a kedvenc kajám.
 Ezek a sziklák is nagyon szépek voltak. :)

Ezek után ettünk egy finom ebédet. Gagwon-do-ról tudni kell, hogy elég hegyes tartomány, és kevés helyen terem meg a rizs. Ezért főleg árpát és krumplit termelnek. Rizs helyett árpát ettünk most is, amibe krumplit is kevertek. Az utóbbit inkább nem ettem meg, mivel az efféle hasznosításhoz én nem szoktam. Rengeteg side-dish-t és szójás levest is kaptunk. Még egy érdekesség: A tteok-ot itt krumpliból csinálják, nem rizsből. Állíólag nagyon egészséges, de állaga kicsit fura. Egyébként nem rossz.

Evés után megnéztük az egyik uralkodó sírhelyét. Láttam már Szöulban és Gyeongjuban hasonlót, emiatt annyira nem élveztem. Azaz tetszett, csak őrült meleg volt... :(.

Ezek után átmentünk egy cuki komppal a folyón, és megcsodáltuk az uralkodó fiatalkori szállását. Nem volt nagy. Egy kellemes kis házikó volt a fenyőerdőben. Én személy szerint inkább nyári táborhelynek tudnám elképzelni. Ezt élveztem, mivel a fenyőerdők kellemes árnyékot biztosítottak.
 A komp. Elég korlátolt volt a férőhelye, de kellemes volt a pár perces út. Ekkor érezte az ember, bár hosszabb lenne...

Köves vízpart :) 
 A kellemes kis erdei kunyhó... Népviseletes babákkal is demonstrálták az akkori emberek tevékenységét.
A fenyőerdő :)
A kunyhó, egy nagyobb turistacsoporttal... 
Ezek után mentünk a Gossi Cave-hez, amit már nagyon vártam. A barlangról a következő fejezetben fogok írni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése