2011. július 3., vasárnap

Insadong

Tegnap szakadt az eső, túrázni nem mentem, de délutánra a klausztrofóbia kiütközött rajtam, és elsétáltam Insadongra kicsit járkálni, és beszerezni pár ajándékot az otthoniaknak.
Szakadt az eső, az ember kapott egy dupla lábmosást, vagy inkább triplát, de azért a haveroknak beszereztem a pálcikát :D. Remélem, örülnek neki. Meg egyéb más dolgot. Kedves, készséges a legtöbb eladó, és megfizethető áron lehet szép dolgokat venni. Nem, nem akarok giccset venni, inkább szép, ízléses dolgokat.
Mint meséltem, Insadong olyan, mint nálunk a Váci Út, Moszkvában az Arbat, Prágában az Orloj melletti utca, aminek nem jut eszembe a neve. Többek közt, mivel szinte miden valamire való nagyvárosnak van ilyen utcája. Szöulban az Insadong tölti be ezt a funkciót. Szeretem ezen sétálóutcákat, főleg így, hogy közeleg a hazautam. Megvan a sajátos hangulatuk, amikor az ember kicsit turistának érezheti magát, még ha nem is arra rendezkedett be. Mint pl. én most.

Azonban Insadong nem a macskakövekkel kirakott sétálóutca, amit Európából már ismerhet az ember, hétközben megy a közúti forgalom rajta. De hétvégén lezárják, és csak szinte a gyalogosoké. Mivel szakadt az eső, pár korábbi fotómmal fogom rekonstrálni.
Rengeteg az utcai árus, akik magokat, tteokot árulnak, meg gyümölcsöt is.

Isteni joghurtos fagyit lehet egyik standnál venni, aki itt jár, ne hagyja ki! A másik, amit érdemes megkóstolni, a ho-tteok, pntosan nem tudom mi, de fahéjas töletlékkel töltött palacsintatészta-szerűség, de nagyon szeretem! Rengeteg magot lehet kapni, ezt a képet magkedvelő családtagjaim (én is közéjük tartozom) kedvéért teszem be!
Tradicionális koreai teát is lehet kapni, kóstolót adnak. Én nagyon szeretem.
Milyen hosszú fagylaltkanál!!! Bírom ezeket a fagylaltosokat, akik néha ki is húzzák a tartályból a fagyit, a turista orra elé teszik-"dizájfagyi"! ""hendméd (kézműves fagyi!) ájszökrím"!!! A gyerekek -és persze a felnőttek is élvezik ezt!
Nagy bánatom: a ricecake- gyúró srácokról nem találtam megfelelő fotót, pedig az megér egy misét! Mutogatták nekem, hogy egy keményebb méztömböt, amin lyukat formáztak, és rizsliztba mártották, közben nyúltották, kétfelé, négyfelé-nyolcfelé, stb. hajtogatták, majd mikor már jó sok felé hajtották, vagy 12-20 ezres nagyságrendű, vékony szálek keletkeztek, amiket könnyen lehetett vágni, abba tölteléket tettek, mag, vörös bab, gesztenye. Mindig mosolyognak ezek, és élvezettel mutogatják az érdeklődőknek!
Sárkánytojás! Valójában tésztába sűlt hús, bulgogi, de csípős- nem rossz, kóstoltam már.
Ezt még nem kóstoltam, de jól néz ki :). Krumplit így megsütik, és fűszerezik.

Rengeteg szép kerámia kapható itt, sajnos legtöbb nagyon drágán, de ha szerencséd van, akkor olcsóbban hozzájuthatsz.
Egy ajándékba szánt apró váza -ok, nem került sokba, de áldozatul esett (leejtettem), de megjavítottam ma. Jó lesz nekem ez, sajnos ebből ajándék már nem lehet, de túl szép volt ahhoz, hogy kidobjam :). De egy kedves emlék még lehet belőle.
Szóval Insadong nagyon kellemes hely, órákat el lehet itt időzni. Tényleg kicsit turista-fílinget ad nekem :).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése