2010. szeptember 8., szerda

Visszatérő álom


Van egy visszatérő rémálmom. Hogy a csernobili atomerőműben járok. És megpillantok egy lepedővel letakart holttestet. Amiről kiderül, nem hulla, hanem egy gépekkel életben tartott ember, akit halottnak hittek, amikor felrobbant az erőmű. Le akarom állítani a lélegeztetőgépét, de ekkor jön Mengele, és mondja nekem, hogy álljak félre. Mire én belekötök, hogy hogy képzeli ezt? Erre ő elmagyarázza, hogy az örök élet titkát akarja rajta vizsgálni, immár 24 éve (1986 óta!). Én akkor is, akkor is... De Mengele leüt. Erre felriadok.


Nem tudom, miért tér vissza az álmom? Mióta kinn vagyok Szöulban, már legalább 3-4szer álmodtam ilyennel. Talán, mivel a kegyes halált nem tartom gyilkosságnak? Emlékszem, mennyire kiakadtam, mikor a magyar kormány elvetette az eutanáziára tett javaslatot. Tudom, sok visszaélés lehet vele. De sok szenvedőnek csak megváltás lehet a kegyes halál, akin már nem lehet segíteni.
Van egy másik oka is a dolognak. Tavaly ilyenkor megnéztem a Metallica "One" című dalának klippjét. Erről a dalról azt kell tudni, hogy egy film ihlette (Johnny Got His Gun -Johnny háborúba megy) Egy szerencsétlen katonáról szól(I. világháború), aki borzalmasan megsebesült, csak az agya működik (kommunikálni nem tud)... És gépekkel tartják életben, mivel tanulmányozni akarják rajta az ember működését. Az emberi butaság példája ez a film. Miért kell erőszakolni, hogy éljen, aki már nem tud élni? Teljesen kiakadtam a sztori elolvasásán. Ha legalább a végén sikerült volna, akkor minden oké lett volna. De így...
Vagy legalább szabadulnék meg ettől az álomtól... Aki nem akarja megnézni a filmet, az hallgassa meg az One-t (szép szám amúgy, ha csak a zenére koncentrál az ember),.

Az eutanáziáról nemrég olvastam valamit, ha már vicces is legyen:
A férj meséli:
Feleségemmel komoly dolgokról beszélgettünk, az élet-halál is szóba jött. Kértem az asszonyt: "Ha olyan állapotba kerülnék, hogy gépekkel tartanának életbe, kapcsold ki őket. Nem akarok egy géptől, és üvegekben lébő folyadékoktól függeni." Erre az asszony kidobta a sörösüvegeket, kihúzta a TV-t, számítógépet, playstaiont. Basszus, majdnem meghaltam.:)

Hogy egy kis humor is legyen, ez nagyon tetszett, eutanáziáról jutott eszembe. De undorító, hogy vallási, meg egyéb elfogultságból tiltják. Sokaknak tényleg az az egyetlen kiút!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése